Acht Koninklijke onderscheidingen voor vrijwilligers van de blusgroepen Zuidland en Heenvliet werden opgespeld.
Acht Koninklijke onderscheidingen voor vrijwilligers van de blusgroepen Zuidland en Heenvliet werden opgespeld. Foto-OK.nl

Vrijwilligers blusgroepen Zuidland en Heenvliet onderscheiden

Actueel 447 keer gelezen

Zuidland – Burgemeester Salet was gisteravond aanwezig tijdens de brandweerkorpsavond  van de blusgroepen Heenvliet en Zuidland. Voor het eerst werd deze keer op initiatief van clustercommandant Jos de Graaf een gezamenlijke avond  voor de twee blusgroepen georganiseerd, waarbij het kunnen delen van ervaringen en elkaar beter leren kennen de achterliggende gedachte was.

De burgemeester was niet zonder reden bij de bijeenkomst in Grand Café Blessing in Zuidland uitgenodigd. Acht brandweerlieden uit beide korpsen werden in het zonnetje gezet en gefeliciteerd met hun jubilea bij de vrijwillige brandweer. Michel Koster en Sjaak Mets kregen een insigne opgespeld omdat zij al 10 jaar deel uit maken van de blusgroep Zuidland. Daan Bijl en Anne Woudsma ontvingen een medaille en oorkonde vanwege hun 15-jarig jubileum aldaar. Edwin Van Rij en Henk van der Pols vierden respectievelijk hun maar liefst 20- en 40-jarig jubileum bij het Zuidlandse korps. Edwin Zwanenburg kreeg de medaille opgespeld voor zijn 15-jarig jubileum bij de blusgroep Heenvliet. Tenslotte was er nog een onderscheiding voor David van Trigt die na 23 jaar afscheid nam als vrijwilliger bij de blusgroep Heenvliet.

De onderscheiding werd in 1958 als Vrijwilligersmedaille door Koningin Juliana ingesteld en in 1998 omgedoopt tot Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid. Het is nog steeds een Koninklijke onderscheiding en wordt toegekend aan hen die gedurende  een periode van tien jaar of meer in repressieve dienst taken op het terrein van de openbare orde en veiligheid hebben verricht als vrijwilliger.

Clustercommandant Jos de Graaf bedankte in zijn toespraak al zijn brandweerlieden voor hun vaak al jarenlange vrijwillige inzet. Ook richtte hij zich tot hun partners die altijd achter hen staan. 'Ook op tijdstippen dat het slecht uitkomt zoals feestdagen en verjaardagen; jullie zijn de mensen die achter hen staan waardoor zij zich voor de brandweer kunnen inzetten.' De twee blusgroepen bestaan momenteel uit ieder 15 brandweerlieden en daar zouden er best een aantal bij mogen. 'Daarom is 2018 ook het jaar waarbij we naarstig op zoek gaan naar een aantal nieuwe vrijwilligers', aldus De Graaf. De cluster Voorne, waaronder de blusgroepen uit Rockanje, Oostvoorne Hellevoetsluis, Oudenhoorn, Brielle, Zwartewaal, Heenvliet en Zuidland vallen, telt momenteel 157 vrijwilligers.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws