Het bezoek aan Westenrijck werd afgesloten met door de bewoners gebakken taart.
Het bezoek aan Westenrijck werd afgesloten met door de bewoners gebakken taart. Foto-OK.nl

Lodewijk Asscher en Sharon Dijksma op werkbezoek in Nissewaard

Actueel 459 keer gelezen

Abbenbroek/Spijkenisse – Gisteren bracht PvdA kopstuk Lodewijk Asscher een bezoek aan Nissewaard. Centraal onderwerp waarover gepraat werd en hij zich liet voorlichten was de zorg en met name de spoedzorg op Voorne-Putten. Asscher werd bij zijn werkbezoek vergezeld door diverse partijleden van PvdA Nissewaard.

's Morgens werd gestart met een bezoek aan zorgboerderij Westenrijck in Abbenbroek. Hanny en Jos Voermans startten 12 jaar geleden met deze prachtige succesvolle zorgvoorziening voor jongeren met een verstandelijke beperking. Hun kijk op zorg sprak vele zorgvragers aan. Begonnen werd met zes cliënten, wat in de jaren daarna is uitgebreid naar de huidige 65 bewoners, die verspreid over acht locaties in Abbenbroek en Zuidland wonen. Daarnaast werd acht jaar geleden gestart met een eigen dagbesteding, voornamelijk productiewerkzaamheden, in een nabij Westenrijck gelegen gebouw. Ook werden de activiteiten uitgebreid naar diverse locaties, zoals onder andere bistro-lunchroom Slands Bakkie, een ijssalon, supermarkt, dieren- en groenvoorziening en bakgroep. Het concept van woonboerderij is een goed voorbeeld van moderne zorgvoorziening. De zorg die geboden wordt gaat uit van de individuele mogelijkheden van de cliënten.

Daarna werd Janet Van Etten, inwoonster van Spijkenisse, op haar werk verrast met een bos bloemen. Enige tijd geleden brak Janet's 80-jarige demente moeder door een val haar heup. Maar liefst vijf uur wachtte zij met vreselijke pijn op de komst van de ambulance. Janet meldde het voorval op www.stichtingacutezorgvpr.nl welke enige tijd geleden werd opgericht door PvdA'er Willem Heijdacker uit Spijkenisse. Asscher hoorde het verhaal van de haperende spoedzorg aan en stak Janet een hart onder de riem. Ze beloofde de bos bloemen aan haar inmiddels nog steeds niet herstelde moeder te zullen geven.

's Middags ging de voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op de spoedeisende hulp afdeling van het Spijkenisse Medisch Centrum met (voormalig) medewerkers van het ziekenhuis in gesprek over de spoedzorg in Nissewaard. Daar en tijdens het volgende gesprek met vertegenwoordigers van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond schoof ook PvdA zorgwoordvoerster Sharon Dijksma aan.

's Avonds was Asscher aanwezig bij een 'ronde tafeltjes bijeenkomst' in Spijkenisse, waar verschillende thema's rond de zorg werden besproken. Tot slot concludeerde de PvdA voorman dat hij bij zijn bezoek in Nissewaard heel veel mensen had ontmoet die met veel passie en liefde hun werk doen, maar ook ongerust zijn over de werkdruk en marktwerking in de zorg. Hij vertelde zich hard te zullen maken om spoedeisende zorg weer een taak van de overheid te laten worden. De PvdA dient hiertoe a.s. maandag een voorstel in de Tweede Kamer in.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws