Afbeelding
Foto: stock

Sprekershoek (10)

Actueel 175 keer gelezen

Politiek is incorrectheid!

Sinterklaas moet dood! Dat is wat een klein actiegroepje wil bewerkstelligen. Dient de minderheid het voor het zeggen te hebben? In een democratie is het zo dat er met iedereen rekening gehouden dient te worden, compromissen zullen dus de boventoon voeren. Niet iedereen is tevreden te stellen maar wat is de manier om te bereiken dat men zijn zin krijgt zonder een ander te beledigen dan wel richtlijnen op te gaan leggen. Dat is er in het geheel niet.

Wetten en regelgeving, normen en waarden, tradities en cultureel erfgoed. Het zijn vaststaande feiten. Nederland was in de 15e eeuw een handelsland. Het begrip VOC kent men wel. Amsterdam was het handelscentrum van de wereld. Handel werd er gedreven. Handel in mensen ( slaven) maar ook in goederen. Dat deze goederen op "misdadige manieren" werden verkregen heeft met tijdgeest te maken. Men poepte op straat Nu mag dat niet meer. Mensen werden gefolterd, in elkaar geslagen om een paar centen of om een vrouw. Het kon vroeger. Nu is de tijdgeest anders. mensen zijn nu eenmaal beesten, en zullen dat altijd blijven (in de biologische zin) De beschaving heeft veranderingen ondergaan, We denken dat we tolerant zijn, we spreken het uit. In daden gebeurd er wat anders. Die "zwarte" wordt er gezegd. Meer als een herkenning en benoeming dan een belediging. Denk maar aan Zuid Afrika met de Apartheid, Amerika en de staat Mississippi. Hier zetelt de ku klux klan en is het slavenverleden van de katoenindustrie nog niet vergeten. Ook hier apartheid, rassenscheiding. In de media niets hierover! Trump is een redneck, maar is dat ook zo? Beeldvorming, verwachting en politieke correctheid doet de twijfel toenemen. Je eigen identiteit verloochenen doet niemand graag. In deze tijd wordt dat verlangd!

Het schept verwarring, "ik ben belangrijk!". Dat draagt de maatschappij uit. Het is alleen niet zo, groepen zijn belangrijk, iets sociaalst. Mensen zijn kuddedieren en ja zeker schapen! Wat de massa zegt dat doen we. Tegen beter weten in zetten we de klok een uur vooruit, en half in het jaar ook weer terug. We lopen achter idealen aan en hersenspinsels. geld verdienen en het weer afdragen. Zinloos, naar het schijnt wordt je er gelukkiger van. Niets is minder waar. De maatschappij dat ben jij wordt gepropagandeerd. De maatschappij bestaat . Maar ik ben niet de maatschappij, ik denk zelfstandig en heb mijn opvoeding die mij leert omgaan met dilemma's. Besluiten worden opgelegd door "gekozen" mensen die aangesloten zijn bij groepjes. Alle met hun eigen belang. Maar geen enkele groep geeft een 100% match. Daarom dient dit systeem vervangen te worden. Temeer omdat men niet kan omgaan met macht. Persoonlijke belangen, verschil van mening. Alle factoren voor chaos zijn aanwezig. om het compleet te maken is de berichtgeving ook gekleurd, goed onderzoek wordt nagelaten. geen overzicht en halve waarheden. De lont in het kruitvat is dat!

Daarom is het nodig van een centrale leiding af te stappen, de politieke zuilen zijn achterhaald. We hebben geen religie nodig die ons leidt. Geen zakenleven dat aanstuurt. Nee, wat nodig is , is een politiek stelsel dat regionaal dan wel gemeentelijk de problemen oplost. Amsterdam is geen Zwolle, Amstelveen geen Vriezenveen. De zeggenschap zou moeten liggen bij gemeenten die hun eigen beleid het beste kennen. Betrokken inwoners die niet willen "lullen maar poetsen". Centraal kan men kiezen voor een stelsel om met de internationale gemeenschap afspraken te maken. De tijd van landen is ook voorbij. We zullen een omslag moeten maken. De individuen voor de gemeenschap inzetten? Het gaat ervan komen, wellicht sneller dan u denkt. 21 maart lokale verkiezingen, mocht iedereen lokaal gaan stemmen en de gevestigde zuilen negeren, dan komt die omslag via provincie en eerste kamer. Wilt u echt verandering? Denk aan de lokale partij van uw woonplaats. Praat mee, win informatie in, en daarna? Gewoon stemmen. Niet omdat uw oma dat deed maar omdat u dat zelf wilt en uw mening gehoord moet worden.

Tegen armoede, tegen horkerigheid, voor een samenleving waar iedereen respect krijgt en verdient. waar men elkaar niet laat vallen. en die politieke correctheid? Dat is in het geheel niet correct en dat heet de "Amsterdamse Ziekte"! Amsterdam? Dat is raar, en zeker niet bijzonder.

Dr.Snuggles

Reageren? dr.snuggles.urubin@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws