In het voorjaar is het Bernissegebied vol kleur.
In het voorjaar is het Bernissegebied vol kleur.

Petitie voor behoud natuurgebied

Actueel 312 keer gelezen

Nissewaard - De Bomenridders Nissewaard zijn op petities.nl een petitie gestart om de natuur in het Bernissegebied en de rest van Nissewaard te behouden en commerciële ontwikkelingen in die gebieden tegen te gaan.

De petitie 'stop uitverkoop natuurgebieden Bernisse' is gestart omdat gemeente, Staatsbosbeheer en het recreatieschap van mening zijn dat er behalve mooie natuur in die gebieden ook ruimte moet zijn voor commerciële ontwikkeling omdat het onderhoud van de natuurgebieden niet gratis is.

De vraag of de bewoners die commerciële ontwikkeling wel willen, doet er niet toe.' Bewoners mogen meedenken, maar linksom of rechtsom de kosten van onderhoud van het natuurgebied moeten ergens vandaan komen. Alleen wandelen, genieten van de rust, de bomen, de dieren en een prikkelarme omgeving dat kan en mag niet. Het levert geen geld op', stellen de Bomenridders. Zij zijn echter van mening dat natuurgebieden WEL geld mogen kosten. Natuurgebieden zijn al rendabel. De gebieden trekken fotografen, paarden- en hondenliefhebbers en ouders die met hun kinderen door een ongerept, vrij toegankelijk en nog niet gecommercialiseerd gebied wandelen en een balletje trappen. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws