Afbeelding
Foto: PR

Gespreksgroep voor mensen met dementie van start

Actueel 354 keer gelezen

Oostvoorne - Begin januari ontving wethouder Paméla Blok – van Werkhoven de personen die betrokken zijn bij het opzetten van een gespreksgroep voor mensen met dementie. Irene Bronsveld, Rik Messelink (casemanagers dementie) en Miranda Loijens (MEE, ondersteuning mantelzorg) gaven de wethouder uitleg over de opzet van deze nieuwe gespreksgroep. De groep start op 25 januari in cultureel centrum De Man in Oostvoorne.

De gespreksgroep is tot stand gekomen met medewerking van gemeente Westvoorne, Stichting MEE en de ketenzorgdementie Voorne-Putten-Rozenburg. Doel van de gespreksgroep is dat mensen met dementie steun vinden bij elkaar en ervaringen uitwisselen. Tijdens de bijeenkomsten is Rik of Irene aanwezig om de groep te begeleiden bij de onderwerpen die worden besproken. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Diny Vermeer, vrijwilligster bij MEE, sluit als gastvrouw aan.

Wethouder Blok: "Het is fijn om te horen dat de eerste gespreksgroep op Voorne- Putten in Oostvoorne start. Als gemeente Westvoorne vinden we de gespreksgroep goed passen in een Dementie Vriendelijke Samenleving".

De eerste bijeenkomst is op 25 januari in cultureel centrum de Man in Oostvoorne. De groep zal één keer per maand bij elkaar komen. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Rik Messelink via 06-10 57 25 71 of Irene Bronsveld via 06-51 34 80 40.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws