Afbeelding
Foto: PR

Loes van Leeuwen ontvangt De Zilveren Anjer

Actueel 227 keer gelezen

Brielle - Vrijdag 19 januari j.l. kreeg Loes van Leeuwen de Zilveren Anjer voor Collectant van het Jaar 2017 van het Prins Bernhard Cultuurfonds, uitgereikt door de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland de heer Jaap Smit.

Vrijdagmiddag werd Loes door het bestuur van Libertatis Primitiae meegenomen naar het Provinciehuis in Den Haag. Daar aangekomen werden zij ontvangen door twee medewerkers van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Na kennis gemaakt te hebben met de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, werd zij door hem toegesproken. Hij zei dat het fonds erg blij is met mensen zoals Loes die heel veel werk verzetten voor de Anjercollecte. Loes organiseert al jaren de Anjercollecte voor Libertatis Primitiae.

Hierdoor werd zij uitverkozen als de "Collectant van het jaar 2017" van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Na zijn toespraak spelde de heer Smit haar de Zilveren Anjer op en overhandigde hij haar een prachtige bos bloemen. Het was voor Loes een hele verrassing en een grote eer.

Zondag 11 februari a.s. is er nog een feestelijke theater voorstelling waar zij speciale gast zal zijn. Ook kreeg zij van de heer Smit een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de landelijke Zilveren Anjer door Koning Willem-Alexander.

Libertatis Primitiae feliciteert haar met deze prachtige onderscheiding. De vereniging is erg trots op Loes!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws