Hellevoetse ondernemers gaan de strijd aan met Thuisbezorgd.nl
Hellevoetse ondernemers gaan de strijd aan met Thuisbezorgd.nl Foto: stock

Bezorgrestaurants Hellevoetsluis in het nauw

Actueel 779 keer gelezen

Hellevoetsluis - Na de zoveelste prijsverhoging van Thuisbezorgd.nl staken Hellevoetse bezorgrestaurants de koppen bij elkaar en zetten een eigen bestelplatform op.

Hellefood.nl is sinds november 2017 in de lucht. Reden voor Takeaway.com (het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl) om te reageren met een dreigend schrijven. De ondernemers voelen zich in een hoek gedreven. Vanaf januari 2018 is de commissie aan Thuisbezorgd.nl verhoogd naar 13 %. Veel ondernemers krijgen tot ruim 80% van hun bestellingen binnen via Thuisbezorgd.nl. De machtspositie van een bemiddelende partij als Thuisbezorgd.nl brengt het zelfstandig ondernemen in het geding. Na de opzet van Hellefood.nl wordt gedreigd met sancties tegen de ondernemers.

De sancties bij "overtredend gedrag" zorgen voor een inbreuk op hun vrijheid in het ondernemen. Om aan te geven hoe hoog de kosten bij Thuisbezorgd.nl zijn, bieden de Hellevoetse bezorgrestaurants een korting van 13% als besteld wordt via het lokale platform Hellefood.nl. De korting komt zo rechtstreeks bij de consument.

De monopolypositie en de wurgende voorwaarden van Takeaway.com zorgen voor boosheid en verontwaardiging. De Hellevoetse ondernemers zoeken bijval om deze monopolypositie aan te kaarten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws