Dilara Avci gaat naar de landelijke finale.
Dilara Avci gaat naar de landelijke finale. Foto: PR

Zadkine-studente Dilara Avci naar finale Skills Heroes

Actueel 246 keer gelezen

Rotterdam - 11 en 12 januari j.l. waren twee spannende dagen voor de bijna 19-jarige Zadkine-student Dilara Avci.

Die donderdag en vrijdag waren de kwalificatiewedstrijden voor Skills Heroes en ging Dilara, derdejaars en dit jaar afstuderend aan de opleiding Onderwijsassistent aan de Eikenlaan in Spijkenisse, de strijd aan met vijftien andere talentvolle mbo-studenten voor een van de acht plekken in de nationale finale.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo'ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen.

Tevens is het doel van Skills Heroes om het mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Meedoen aan Skills Heroes zorgt voor talentontwikkeling bij de deelnemers en creëert vaak trots bij zowel de studenten, de docenten als bij de ouders/verzorgers.

Het thema van de kwalificatiewedstrijd was griezelen. De wedstrijdopdracht bestond uit het bedenken, voorbereiden en het uitvoeren van een kringgesprek en een drama-activiteit voor kinderen van groep 5 van de basisschool. Er waren zo'n 85 leerlingen van basisscholen de Clipper en de Piramide uit Rotterdam-Zuid aanwezig. De kinderen werden in groepjes verdeeld over twee dagen en vier wedstrijdrondes. De studenten, maar ook de kinderen hebben een hele leuke middag gehad!

Tijdens de landelijke finale, die op 15, 16 en 17 maart in de IJsselhallen in Zwolle gehouden wordt, wordt bepaald wie zich kampioen in zijn/haar vakgebied mag noemen. Zadkine is titelverdediger, dus Dilara gaat haar best doen deze titel voor Zadkine te behouden!

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws