Afbeelding
Foto: KNMI
video

Code rood: zeer zware windstoten

Actueel 505 keer gelezen

Regio - Vanochtend en vanmiddag is er sprake van een zware westerstorm. In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en het IJsselmeergebied is code rood van kracht voor zeer zware windstoten van 110-130 km/u, lokaal mogelijk 140 km/u.

In de overige gebieden worden iets lagere waardes verwacht van 100-120 km/u en is er code oranje van kracht. In de tweede helft van de middag neemt de wind sterk in kracht af. De wind komt uit west tot noordwest.

De storm brengt ook problemen mee voor het verkeer. Rotterdam is inmiddels zo goed als onbereikbaar geworden door problemen op de A20, A13 en A4. Op de A4 is de Ketheltunnel dicht omdat er beplating los dreigt te komen. De A13 en de A20 zijn afgesloten na gekantelde vrachtwagens. De NS heeft in het hele land het treinverkeer stilgelegd. Het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen heeft moeite om de overkant te bereiken. De Spijkenissebrug en de Botlekbrug zijn afgesloten voor het scheepvaartverkeer.

Zelfs Diergaarde Blijdorp heeft de deuren gesloten omdat de veiligheid van de bezoekers anders niet gewaarborgd kan worden.

Op CSG De Oude Maas heeft het vierde leerjaar deze week toetsweek. De directie verzoekt ouders om telefonisch contact op te nemen als hun kind vanwege het weer niet naar school kan; de toets mag dan op een later moment ingehaald worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws