De truck kon rekenen op veel belangstelling.
De truck kon rekenen op veel belangstelling. Foto: CSG De Oude Maas

Open huis De Oude Maas druk bezocht

Actueel 174 keer gelezen

Spijkenisse - Vele honderden bezoekers hebben afgelopen zaterdag 13 januari het open huis van De Oude Maas bezocht.

Naast groep 8 leerlingen, waren er ook opvallend veel leerlingen uit groep 7. De oriëntatie op het vervolgonderwijs begint steeds vroeger. De bezoekers konden kennis maken met de thuisbases van Basis, Kader en MAVO. Door deze aanpak is het kleinschalige karakter van de school goed zichtbaar gemaakt. Iedere doelgroep heeft een eigen deel van het schoolgebouw in gebruik.

Meer dan 100 leerlingen van De Oude Maas waren aanwezig om de bezoekers te laten zien wat er zoal op school te doen is. Er waren zelfs leerlingen die bezoekers door de hele school hebben rondgeleid. Er was veel belangstelling voor de nieuwe zorg & welzijn mavo. Een mavopakket dat de leerlingen vanaf leerjaar 1 voorbereid op vervolgstudie op het hoogste niveau in die richting.

Dit schooljaar is De Oude Maas gestart met het nieuwe profiel Mobiliteit & Transport. Het is een voortzetting van de afdeling Voertuigentechniek. Om het nieuwe onderdeel Transport zichtbaar te maken was er een parcours met een elektrische stapelaar uitgezet en stond er een splinternieuwe demo van een Scania V8 truck in het lokaal.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws