vlnr - Joris Seghers - Frits Veldwijk - Pascal Seghers.
vlnr - Joris Seghers - Frits Veldwijk - Pascal Seghers. Foto: PR

Euro Pâtisserie overgenomen door Belgische sectorgenoot

Actueel 241 keer gelezen

Twello/Spijkenisse - Nederlandse Euro Pâtisserie uit Twello wordt overgenomen door het Belgische Biscuiterie Seghers uit Temse. Beide koekjesbakkerijen maken gebak voor de huismerken van grote retailers.

Biscuiterie Seghers komt door deze overname in de top 10 van koekjesmakers in de Benelux. "Onze relatie met Biscuiterie Seghers is al jarenlang bijzonder goed. We zijn ook erg complementair, zowel qua producten als qua afzetmarkten. Daarom is dit voor ons de ideale partij om onze activiteiten voort te zetten. De toekomst ziet er bijzonder goed uit, we zijn zeker dat we op deze manier ook de volgende jaren kunnen blijven groeien", zegt Frits Veldwijk van Euro Pâtisserie.

De aandelen van Euro Pâtisserie komen voor 100% in handen van Biscuiterie Seghers. Frits Veldwijk, directeur van Euro Pâtisserie, blijft nog enkele jaren aan boord van de groep, om met zijn ervaring de koers mee te helpen bepalen. De nieuwe groep is goed voor een gezamenlijke jaaromzet van ruim 85 miljoen euro. Dankzij de overname moet tegen 2020 de grens van 100 miljoen omzet bereikt worden. De nieuwe groep heeft 70 medewerkers in België en nog eens 250 in Nederland. Alle medewerkers kunnen in dienst blijven. De dagelijkse leiding is in handen van de broers Joris en Pascal Seghers.

Biscuiterie Seghers produceert in Temse op vijf productielijnen verschillende soorten industrieel gebak, zoals mergpijpjes, kokosrotsjes, mini swiss rolls, swiss rolls en taarten. Euro Pâtisserie maakt in Apeldoorn en Spijkenisse op 15 productielijnen vooral roomboter bladerdeegkoekjes (hartig en zoet), roomboter koekjes en kleine margarinekoekjes. Het gebak wordt geproduceerd voor en verpakt als huismerk voor de meest vooraanstaande retailers in de hele wereld. De productielijnen blijven na de overname op dezelfde locaties behouden. De naam Euro Pâtisserie blijft ook bestaan. "Onze koekjes vind je als huismerk in supermarkten over de hele wereld. Omdat we daardoor al een aantal jaren groeien, moesten we zoeken naar een manier om ook in de toekomst die groei te kunnen blijven waarmaken op een kwaliteitsvolle manier. Dat we uiteindelijk de krachten bundelen met onze Nederlandse partner, voelt als een heel logische stap", zegt Pascal Seghers, CEO van Biscuiterie Seghers.

Met de overname door Biscuiterie Seghers van Euro Pâtisserie kan nu een nog groter afzetgebied worden bereikt. Vanuit België vertrekken de koekjes naar ruim 15 landen, hoofdzakelijk in Europa. De koekjes die in Nederland worden gebakken zijn in 40 (andere) landen terug te vinden, en dan vooral in Engeland en Duitsland.

Zowel Biscuiterie Seghers als Euro Pâtisserie zijn in de jaren '60 gestart als familiebedrijven. Joris Seghers, CEO van Biscuiterie Seghers: "Wij zijn er trots op dat we als Belgisch bedrijf een overname over de grenzen kunnen realiseren. We werkten al heel lang samen met Euro Pâtisserie en dat partnerschap kunnen we nu verder verstevigen. We danken al onze medewerkers die ons succesverhaal mee mogelijk gemaakt hebben, door hard te werken en door altijd het gezond verstand te gebruiken. Met die mentaliteit en met de expertise die we aan boord hebben, ziet de toekomst er rooskleurig uit."

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws