Christiaan van der Veen (r) kreeg bij zijn afscheid de Angelus Merula penning uitgereikt.
Christiaan van der Veen (r) kreeg bij zijn afscheid de Angelus Merula penning uitgereikt. Foto: Foto-OK.nl

Rector Scala met pensioen

Actueel 990 keer gelezen

Spijkenisse – Gistermiddag nam Christiaan van der Ven officieel afscheid als rector van Penta College CSG Scala. Na ruim 43 jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest gaat hij nu genieten van zijn pensioen.

Met het HBS diploma op zak, studeerde Christiaan van der Ven daarna natuurkunde in Nijmegen en ging in 1974 bij de Angelus Merula aan de slag als natuurkundeleraar.

Bij het afscheid in de overvolle aula van Scala Molenwatering werd de afzwaaiende rector toegesproken door een aantal medebestuurders van de school. Daarna kreeg hij onder toeziend oog van vele (oud) collega's de Angelus Merula penning als tastbare herinnering aan zijn onderwijscarrière op de school uitgereikt. Ook was er een passend afscheidscadeau in de vorm van een vouwfiets met het oog op de vrije tijd waarvan hij nu kan gaan genieten. Viool spelen is eveneens een hobby van de nu gepensioneerde Van der Ven. Tijdens de afscheidsreceptie werd hij verrast met een optreden van één van de leerlingen van de school, die eerder viool speelde tijdens 'Scala on stage'. Ook nam Christiaan van der Ven zelf de viool ter hand en speelde hij met het trio waarvan hij deel uitmaakt een intermezzo.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws