Rob Breen en Gregor Rensen bekijken de Penning. - Photo4business
Rob Breen en Gregor Rensen bekijken de Penning. - Photo4business Foto: Liesbeth Speelman

Brielse Erepenningen voor Rob en Sander

Actueel 212 keer gelezen

Brielle - Twee erepenningen werden dit jaar uitgereikt. Ze gingen respectievelijk naar Rob Breen, voorzitter van de Ondernemersvereniging Brielle Business 2 Business en naar Sander van 't Verlaat, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Brestheater en van de clientenraad van de Catharinastichting en daarnaast ook nog eens lid van de werkgroep Kanonnen en affuiten.

Telefonisch werd de blij verraste Sander op zijn stek in Portugal vanuit de Catharijnekerk over het verkrijgen van de penning ingelicht door burgemeester Gregor Rensen. De Gemeentelijke Erepenning van Brielle wordt al vanaf 1986 uitgereikt aan personen of groepen die zich op basis van vrijwilligheid zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Brielle. In zijn toespraak zei burgemeester Gregor Rensen voor een lastige keuze te hebben gestaan. Er zijn heel veel vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die zich voor Brielle inzetten en die zou je het liefst allemaal in het zonnetje willen zetten. Er is daarom ook dit jaar besloten niet één, maar twee penningen uit te reiken.

Rob Breen is na zijn huwelijk met een echte Brielse in 1974 in Brielle komen wonen. Hij heeft al vele jaren een adviesbedrijf in fiscale en administratieve dienstverlening in Brielle en in Oostvoorne. De reden dat hij is voorgedragen voor de Erepenning, is dat hij zich in zijn 20 jaar durende voorzitterschap tot 2017 van de Ondernemersvereniging Brielle Business 2 Business enorm heeft ingespannen om de ondernemers in de gemeente te verenigen en de gezamenlijke belangen van hen te behartigen. Ook heeft hij zich zeer ingezet voor de samenwerking en het samengaan van de ondernemersverenigingen van alle gemeenten op Voorne-Putten.

De tweede penning werd met volle overtuiging toegekend aan Sander van 't Verlaat. Sander is een voorbeeld van een zeer veelzijdige vrijwilliger. Niet alleen omdat hij in heel verschillende organisaties actief is, maar ook omdat hij zowel met zijn hoofd als met zijn handen bijdraagt. Sander is in de jaren '90 bestuurslid geweest van de Vereniging Maarlandbewoners en heeft zich ingezet voor het toenmalige grote evenement Brielle Maritiem. Van daaruit heeft hij ook meegewerkt aan de oprichting van Zakkendragersgilde 'De Kaailopers' dat zich onder andere inzette voor de herbouw van het Zakkendragershuisje. Vanaf 2005 werd hij bestuurslid bij de Stichting Kunst en Cultuur. Als zodanig heeft hij in diverse werkgroepen allerlei activiteiten mee georganiseerd. Sinds enkele jaren is Sander voorzitter van de Stichting Vrienden van het BREStheater. Ook is hij voorzitter van de Cliëntenraad van de Catharina Stichting. Zijn handen laat hij vooral wapperen als lid van de Werkgroep Kanonnen en Affuiten die zich met het opknappen van de bastions en de kanonnen op de wallen bezig houdt.

Foto: Photo4business

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws