De bewoners gingen in het stadskantoor druk aan de slag met het maken van een moodboard - fotografie Jos Uijtdehaage
De bewoners gingen in het stadskantoor druk aan de slag met het maken van een moodboard - fotografie Jos Uijtdehaage Foto: Liesbeth Speelman

Dóórpakken voor een vitale binnenstad

Actueel 167 keer gelezen

Brielle – Brielle heeft er geld voor over om tot een mooi plan te komen voor het versterken van de levendigheid en vitaliteit van de binnenstad en haven. De inwoners van de binnenstad worden er intensief bij betrokken.

In 2017 werd er begonnen met het organiseren van inspraakavonden. Zo hoopte de gemeente een beeld te krijgen van de wensen van de inwoners en de manier waarop de binnenstad zo prettig en leefbaar mogelijk gemaakt kan worden. Tijdens deze avonden werden er al behoorlijk wat ideeën verzameld. Zo was er onder andere een roep om meer groen in de binnenstad en om speelvoorzieningen voor kinderen van bewoners en bezoekers. Ook was er de suggestie om vanaf het parkeerterrein bij de Jumbo een een aantrekkelijke looproute te creëren naar de binnenstad. Een of twee winkeltjes in de Kaaistraat zouden bijvoorbeeld zo'n route al kunnen opleuken.

Vervolgstap
Op 4 januari jl. kwam hierop een vervolg met een inspiratiesessie in het stadskantoor. Deze was uitsluitend toegankelijk voor degenen die binnen de vesting wonen. Met behulp van plaatjes, tekeningen en foto's van kunstobjecten, straatbeelden, bankjes, zitplekken, onder andere gevonden op Pinterest, konden de deelnemers een moodboard samenstellen waarin zij de door hen gewenste sfeer konden verbeelden voor de inrichting van het kerngebied van de binnenstad. Met het kerngebied worden het historische deel van Brielle en het (iets in te perken) winkelgebied bedoeld. Voor inwoners(groepen) die hun ideeën of plannen verder willen uitwerken, staan kunstenaressen Agnes Bakker en Cristina Vaudo klaar om inspiratie te bieden. Zelfs kan de hulp van een landschapsarchitect worden ingeroepen. Wie misschien alsnog aan de slag wil gaan, kan nog altijd contact opnemen met J.Wessels. (gjb.wessels@brielle.nl, 471129). Alle bijdragen van inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden zullen worden verzameld en tentoongesteld. Uiteindelijk wordt het geheel gebundeld in een leefomgevingsboek dat medio 2018 zal worden gepresenteerd. Dit boek wordt de basis voor de uitwerking van de definitieve plannen.

Waarom meer toeristen?
Veel inwoners van de binnenstad zeggen liever niet nog meer toeristen in de stad te willen. Het gaat hun alleen om een prettige leefomgeving. Wethouder André Schoon heeft daar een duidelijke mening over. "Toeristen en bezoekers zorgen ervoor dat het horeca- en winkelbestand goed op peil is, dat evenementen georganiseerd kunnen worden en er voldoende reserve is om de binnenstad te verfraaien. Zo kan Brielle een prettige en leefbare woonomgeving zijn en blijven." De opmerking die hij het vaakst hoort is: "Leuk dat jullie ermee aan de slag gaan en nu alsjeblieft dóórpakken!"

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws