Winnaar Christiaan van Beusichem (uiterst rechts) gaf bij de start van de Halve van Westvoorne zijn concurrenten, onder wie Wim Padmos (links), alle ruimte. * Foto Wil van Balen.
Winnaar Christiaan van Beusichem (uiterst rechts) gaf bij de start van de Halve van Westvoorne zijn concurrenten, onder wie Wim Padmos (links), alle ruimte. * Foto Wil van Balen. Foto: Rik Bakker

Christiaan van Beusichem overklast concurrentie in 'Halve Westvoorne'

Actueel 411 keer gelezen

Oostvoorne – In een Halve van Westvoorne met meer deelnemers dan ooit (bijna zeshonderd) overklaste winnaar Christiaan van Beusichem de concurrentie op de 21,1 kilometer. Met een tijd van 1.16.13 was Van Beusichem ruim zesenhalve minuut sneller dan nummer twee, Rotterdammer Gerben Solleveld, die in 1.22.49 finishte.

Van Beusichem, die zijn sportieve loopbaan in het voetbal begon, maar al snel ontdekte dat hij veel meer talent had voor het hardlopen, vestigde met zijn tijd echter nog geen parcoursrecord in de nog betrekkelijk korte (vierjarige) geschiedenis van de Halve van Westvoorne. Dat record blijft op naam staan van tweevoudig winnaar Martijn de Kok uit Heinkenszand, die in 2016 een tijd van met 1.16.01 liep.

Met een voorinschrijving van zo'n 450 deelnemers, zorgden de 'bijschrijvers' die zich afgelopen zondag op de dag van de race bij start en finish bij paviljoen De Duinrand aan de Oostvoornse Strandweg meldden, voor het grootste deelnemersaantal in de Halve van Westvoorne ooit. Bij de vrouwen was de Westlandse veterane Carla Ophorst weer een klasse apart. Met ruim negen (!) minuten voorsprong op de tien jaar jongere (!) Brielse atlete Vanessa Hartman (1.32.42 tegen 1.40.51) prolongeerde Ophorst haar titel.

Uitslagen
vierde Halve van Westvoorne: 21,1 km mannen: 1. Christiaan van Beusichem (Barendrecht) 1.16.14, 2. Gerben Solleveld (Rotterdam) 1.22.50, 3. Richard van Waardenburg (Hellevoetsluis) 1.23.07, 4. Wim Padmos (Rockanje) 1.24.18, 5. Robert de Korte (Maastricht) 1.25.59; vrouwen: 1. Carla Ophorst (Honselersdijk) 1.31.42, 2. Vanessa Hartman (Brielle) 1. 40.51, 3. Mariëlle Rooden (Rotterdam) 1.42.39.

Lees het uitgebreide verslag in Weekblad Westvoorne van 10 januari as. 

Fotografie: Wil van Balen 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws