Alleen topkwaliteit speelgoed wordt uitgedeeld.
Alleen topkwaliteit speelgoed wordt uitgedeeld. Foto: stock

Spijkenisse krijgt Speelgoedbank

Actueel 708 keer gelezen

Spijkenisse - Het Oranje Fonds heeft € 25.000,00 toegezegd aan de Stichting Speelgoedbank Zuid Hollandse Eilanden om haar activiteiten in Spijkenisse op te starten.

De Speelgoedbank Zuid Hollandse Eilanden stelt gratis speelgoedpakketten ter beschikking aan kinderen die met armoede te maken hebben. Het speelgoed wordt verkregen door donaties van particulieren of uit restpartijen van winkels. Al het speelgoed wordt gesorteerd en het topkwaliteit speelgoed wordt uitgedeeld aan de kinderen in de doelgroep. Het B-kwaliteit speelgoed wordt vanaf februari verkocht in de winkel 2nd Chance aan de Rademacherstraat 8 in Spijkenisse. Met deze opbrengst wordt nieuw speelgoed ingekocht om ook uit te delen aan de kinderen in armoede.

Doorverwijzing
Dit nieuwe project zal in de komende weken vorm gegeven gaan worden in Spijkenisse. De Speelgoedbank verwacht in maart 2018 met de uitgifte van het eerste speelgoed te kunnen starten aan de gezinnen met kinderen die in armoede leven. Deze gezinnen kunnen door een professionele maatschappelijke organisatie met een verwijsbrief worden doorverwezen naar de Speelgoedbank. Zoals aangegeven wordt alleen het beste speelgoed weggegeven. De Speelgoedbank wil deze kinderen die te maken hebben met armoede niet het gevoel geven dat zij het 'afdankertje van iemand anders' krijgen. Daarom krijgen zij uitsluitend nieuw of zo goed als nieuw speelgoed. Met de bijdrage van het Oranje Fonds kan dit project worden gerealiseerd en zal begin 2018 een begin worden gemaakt met de inrichting van het uitgiftepunt, sorteercentrum en de winkel 2nd Chance.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo'n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem Alexander en koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Vrijwilligers
De Speelgoedbank Zuid Hollandse Eilanden kan niet zonder vrijwilligers. Zij zoekt mannen en vrouwen die tijd willen investeren om kinderen in armoede te helpen. De werkzaamheden bestaan uit het sorteren, schoonmaken en herstellen van speelgoed, uitgifte van het speelgoed aan de doelgroep, het inrichten en draaiende houden van de winkel 2nd Chance en administratieve en logistieke werkzaamheden. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan via speelgoedbankzuidhollandzuid@gmail.com of bel voor informatie naar 06-53210147.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws