Afbeelding

Geen windmolens bij Rotonde N57

Actueel 479 keer gelezen

Westvoorne - Woensdag 20 december heeft de PvdA Westvoorne ingesproken bij Provinciale Staten. Er werd een besluit genomen over de locaties in het Rijnmondgebied waar windmolens geplaatst mogen worden. Onder andere over de locatie langs de N57 op de grens van Westvoorne en Hellevoetsluis.

De fractie van de PvdA is groot voorstander van alternatieve energiewinning, maar is tegen het plaatsen van windmolens op land en zeker tegen deze locatie. "Veel bewoners van Westvoorne en Hellevoetsluis hebben zich hier al geruime tijd intensief tegen verzet in hun actiegroep' Windmolens N 57 Nee'. De PvdA deelt de mening van de actiegroep dat de invloed die deze molens hebben op de totale leefomgeving van de direct omwonenden qua geluidoverlast, slagschaduw en horizonvervuiling onacceptabel is". Daarnaast vinden zij het geen goede ontwikkeling dat de horizon aan de Zuidzijde van Westvoorne, in het nog ruime, niet aangetaste landschap, ook geweld aan gedaan wordt met opnieuw windmolens.

"Westvoorne heeft genoeg hinder van horizonvervuiling langs de gehele Noord- en Westkant grenzend aan het industriegebied. Als voornoemde locatie F ingevuld zou worden, zou de Zuidgrens gedomineerd worden door windmolens, waardoor ook daar horizonvervuiling". De PvdA vond bovengenoemde omstandigheden zwaarwegend genoeg om het daar tegen op te nemen bij de besluitvorming in de Provincie. Zij vinden dat de gezonde leefomstandigheden van de burgers in Westvoorne en Hellevoetsluis, die onder druk komt te staan, ter harte genomen moeten worden. Westvoorne is een prachtige gemeente en moet dat blijven".

Geen 17, maar 16 locaties werden aangewezen. Voor de locatie F 'N57 Entree Zuid' in Hellevoetsluis is afgesproken dat de gemeente nog op zoek mag gaan naar een alternatieve locatie. De PvdA blijft de ontwikkelingen volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws