Afbeelding

'Betere voorbereiding raad van voorstellen scheelt tijd'

Actueel 164 keer gelezen

Westvoorne – De gemeenteraad wil de begrotingsraad nog meer op hoofdlijnen houden. De belangrijke raadsvergadering moet weer op één avond worden afgetikt.

Dit jaar is de begroting besproken zonder algemene beschouwingen, de uiteenzettingen van de fracties. Deze zijn bij de behandeling van de kadernota, voor de zomer, gedaan. De begrotingsraad in november duurde daarom geen dag of twee avonden, maar slechts een avond.

Het eerste deel van de begrotingsraad verliep snel. De tweede helft ging met zes amendementen en vier moties, aanpassingen en aanvullingen op de begroting, langzaam. Die moeten volgens de raad beter worden voorbereid. Teksten werden aangepast en er waren schorsingen nodig voor overleg. 'Dat had een hoop tijd en ergernis gescheeld,' beaamt burgemeester Peter de Jong. De avond duurde ruim vijf uur.

De gemeenteraad wil de kadernota weer uitgebreid doen. De burgemeester geeft aan dat dat met de gemeenteraadsverkiezingen in maart lastig kan worden. 'Eerst moet het coalitieprogramma af zijn.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws