Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Briellenaar schrijft polderhistorie

Actueel 567 keer gelezen

Brielle - Vrijdag 22 december ontving burgemeester Rensen het eerste exemplaar van een speciale editie van de Brielse Mare, verenigingsblad van Historische Vereniging de Brielse Maasmond.

In 2018 bestaat de vereniging zestig jaar en als start van dit jubileumjaar brengt de vereniging een speciale publicatie uit: Van Pietersdijk tot Wolvenpolder. Hierin beschrijft Nol Freijsen, het ontstaan van het polderlandschap op Voorne-Putten. De auteur geeft een gedetailleerd chronologisch overzicht van het ontstaan van het polderlandschap van 1200 tot 1600, aangevuld met kaarten en foto's. Zijn polderverhaal sluit goed aan bij de hedendaagse belangstelling voor polders en dijken en bij de initiatieven voor reconstructies in het landschap.

Wie alles wil weten over het ontstaan van ons landschap, over ploeterende polderbewoners en falende monniken, over het verschil tussen een kernpolder en een aanwaspolder, of waar de benamingen Gaddijk en Wolvenpolder vandaan komen, zal veel plezier beleven aan deze speciale uitgave van de Brielse Mare. Verkrijgbaar in de boekhandels en het Streekarchief voor € 7,50 of via www.debrielsemaasmond.nl.

Lees het uitgebreide verslag in Briels Nieuwsland van as. donderdag 28 december.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws