Afbeelding
Foto: PR

Nieuwjaarsduik in Rockanje op 1 januari!

Actueel 242 keer gelezen

Rockanje - Toegegeven: om midden in de winter het ijskoude zeewater in te springen, moet je een beetje apart zijn! Maar wie aan een nieuwjaarsduik meedoet, is doorgaans wel te porren voor een uitdaging.

Dit jaar organiseert de Stichting Nieuwjaarsduik Rockanje net als voorgaande jaren, op 1 januari om 12.00 uur weer een duik vanuit Beachclub View aan de Tweede Slag in Rockanje. Ook dit jaar is er weer een goed doel verbonden aan de duik, namelijk Stichting ALS. Deze stichting zal groots aanwezig zijn tijdens de nieuwjaarsduik. Meedoen is dit keer gratis, maar ze hopen natuurlijk dat je extra gul doneert aan dit goede doel! Ligt je zwemtenue al klaar?

Duik het nieuwe jaar in!
Waarom gaat iemand in hemelsnaam de zee in als de temperatuur zo laag is? Deelnemers aan een nieuwjaarsduik hebben er eigenlijk verschillende redenen voor. Sommigen willen het nieuwe jaar symbolisch beginnen met een schone lei, anderen willen testen of ze het wel durven. Als je het eenmaal een keer gedaan hebt, geeft dat een enorme kick. Veel mensen kunnen dan de verleiding niet weerstaan om een volgende keer weer mee te doen.

Het goede doel
Door dit evenement te sponsoren, willen ze zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting ALS. Die afkorting staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose. Dat is een slopende ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. De gevolgen van de ziekte zijn desastreus. Er is nog veel onderzoek nodig om erachter te komen hoe deze ziekte te genezen is. Daar wil jij toch gewoon aan meewerken?

Wel eerst opwarmen
We duiken op 1 januari niet zomaar het zoute zeewater in. Zoals elk jaar zal om 11.30 uur de warming-up beginnen. Healthflow Personal Training zorgt daar weer voor. Zo kunnen alle duikers op een verantwoordelijke manier klaar worden gestoomd voor hun prestatie. Is het je gelukt? Dan krijg je als beloning een dampende kop erwtensoep en de traditionele oranje Unox-muts.

Waterwerkgroep Colonia
In voorgaande jaren waren ze ook al van de partij, Waterwerkgroep Colonia Nederland. Dit keer zijn ze er natuurlijk weer bij en zullen ook zij het frisse water in duiken met hun honden. De groep traint al jaren in het zomerseizoen in de Brielse Maas. Dus ook met uw hond, bent u van harte welkom om het nieuwe jaar (fris) in te luiden!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws