Afbeelding
Foto: stock

Gemeente Nissewaard investeert ruim 15 miljoen in onderwijshuisvesting

Actueel 217 keer gelezen

Nissewaard - Er wordt de komende jaren ruim 15 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwbouw, uitbreiding en aanpassing van schoolgebouwen. Het gaat om het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs. In januari neemt de gemeenteraad hier een definitief besluit over. In heel Nederland is het aantal leerlingen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs de afgelopen jaren teruggelopen. Het gevolg daarvan is dat er een overschot aan schoolgebouwen is ontstaan. Maar er zijn ook andere huisvestingsknelpunten, zoals veroudering van de gebouwen.

De schoolbesturen in Nissewaard hebben hierover samen afspraken gemaakt voor de toekomst van het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs. Verantwoordelijk wethouder Kees Dijkman: "Het is fijn dat de gemeente en schoolbesturen eruit zijn gekomen. Wij vinden het van belang dat er voldoende keus is voor leerlingen en ouders in de gemeente Nissewaard. Dat leerlingen goede kansen krijgen in het gehele onderwijssysteem voor hun toekomst."

De afspraken tussen de schoolbesturen en de gemeente zijn vastgelegd in de notitie "Het Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs Nissewaard". Hierin wordt aangegeven welke investeringen nodig zijn voor de huisvesting van de basisscholen en de scholen voor het speciaal en voortgezet onderwijs.

De komende jaren wordt op duurzame en doelmatige wijze invulling gegeven aan de onderwijshuisvesting, zonder daarbij de kwaliteit van het onderwijs uit het oog te verliezen. De leegstand wordt teruggedrongen. Hierbij wordt kritisch gekeken naar de totale (onderhoud)kosten en de financiële middelen die voor nieuwe investeringen beschikbaar zijn. Door deze aanpak passen onderwijsgebouwen bij het aantal leerlingen en wordt daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan een optimale ontwikkeling en ontplooiing van de Nissewaardse jeugd en aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk en kern.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws