Deze mooi geklede dames zongen op prachtige wijze 'Ave Maria'
Deze mooi geklede dames zongen op prachtige wijze 'Ave Maria' Foto: Jos Uijtdehaage

Kerst in Brielle met een Kerstmarkt, Foodtrucks en een Santarun

Actueel 288 keer gelezen

Brielle - Het was werkelijk genieten afgelopen weekend in het centrum van Brielle. Drie dagen lang was het thema 'Kerst op de Kade' en kon men onder meer terecht bij de Kersteditie van het Toost Foodtruck Festival op de Turfkade.

Op zondagmiddag waren de winkels open en ook was er deze middag een gezellige Kerstmarkt met diverse kerstkramen. In de Nobelstraat en Voorstraat waren de kraampjes te vinden van 'Elke tent zijn talent'. Er waren terrassen met overkapping en bij de diverse vuurkorven kon je lekker even bijkomen en marshmellows klaarmaken. Toppunt van gezelligheid was de live muziek vanaf een podiumwagen en de kinderen konden heerlijk knutselen.

De paardentram reed rond met onderweg een leuk verhaal en chocomelk voor de kinderen en natuurlijk was ook de Kerstman aanwezig. Er waren concertjes van Libertatis Primitae in Theaterschool de Wildeman en op het Wellerondom was er toneel en muziek en diverse kersttaferelen. De bottelierskar, zingende elfjes en een miniconcert van societyzanger Ger Vos in de Visschstraat maakten het geheel helemaal af. 

Rotary Santarun
De start van de Rotary Santarun was zondag om 12:00 uur vanaf het Asylplein. Met de opbrengst organiseert de Rotary begin 2018 wederom een gezellige middag met diner voor eenzame ouderen van Voorne Putten.

Komend weekend is het nog steeds Kerst in Brielle. Ook dan rijdt de Kerstman in de rondte met zijn arrenslee, zijn er elfjes, rijdt de paardentram weer en zingt er een kerstkoor. Kortom, vlak voor de Kerstdagen kan men nog een keer heerlijk ontspannen en genieten in ons gezellige vestingstadje.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws