Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Warm welkom aan nieuwe Nederlanders

Actueel 600 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag vond in het stadhuis van Nissewaard de jaarlijkse Naturalisatiebijeenkomst plaats. Tijdens de feestelijke bijeenkomst ontvingen een groot aantal van de 91 nieuwe Nederlanders die Nissewaard er dit jaar bijkreeg, uit handen van burgemeester Salet een attentie en felicitaties voor het verkregen Nederlandschap.

De burgemeester heette de nieuwe Nederlanders en inwoners van Nissewaard hartelijk welkom: 'Wees welkom, voel u hier thuis en doe mee. Fijn dat u er bent en deelneemt aan onze samenleving. U krijgt dezelfde rechten en plichten als uw landgenoten. Eén van die rechten is het stemrecht, maak er gebruik van, beslis mee over dingen die voor u belangrijk zijn', riep zij de aanwezigen op. Ook wees de burgemeester op het belang van het beheersen van de Nederlandse taal. 'De taal die ons bindt'. Tijdens de feestelijke bijeenkomst kon onder het genot van een hapje en een drankje kennis worden gemaakt met elkaar en gingen de nieuwe Nederlanders met burgemeester Salet op de foto.

Sinds 2008 wordt in ons land jaarlijks op 15 december Naturalisatiedag nieuwe stijl gehouden. De reden waarom mensen zich in Nederland willen vestigen zijn zeer divers. Sommigen ontvluchten hun land vanwege oorlog of andere onveilige situaties, maar velen kwamen ook in Nederland terecht vanwege de liefde. Na drie jaar samenwonen met een Nederlandse partner of na vijf jaar onafgebroken in Nederland te hebben gewoond, kan een verzoek tot naturalisatie worden ingediend.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws