De deelnemers aan de Crossfitmarathon (Foto: Franke Fotografie)
De deelnemers aan de Crossfitmarathon (Foto: Franke Fotografie) Franke Fotografie

CrossFit Brielle 24 uur in actie voor KWF!

Actueel 285 keer gelezen

Brielle - Vorig weekend vond er bij CrossFit Brielle een bijzonder evenement plaats. Achttien atleten namen deel aan een 24-uurs Crossfitmarathon. Het doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF en dat is gelukt: er werd maar liefst € 6.825,- opgehaald!

De 24-hour AMRAP Challenge, zoals dit jaarlijks terugkerende evenement officieel heet, is een unieke crossfitwedstrijd waar teams van over de hele wereld tegelijkertijd aan meedoen. Het is de ultieme test van zowel fysiek als mentaal uithoudingsvermogen, maar vooral een fantastische ervaring voor de atleten, de crossfit box, de community en de supporters. Het team dat aan het eind van de 24 uur de hoogste score heeft behaald, is de winnaar. Dit jaar vond de vierde editie van de 24-hour AMRAP Challenge plaats van zaterdag 9 december, 12.00 uur, tot zondag 10 december, 12.00 uur.

Wat is Crossfit?
Crossfit is een functionele trainingsvorm die elementen uit gymnastiek, atletiek, gewichtheffen en andere disciplines combineert tot een afwisselend en veelzijdig programma. De oefeningen hebben een grote transfer naar de bewegingen die je in het dagelijks leven maakt. Denk aan (trap)lopen, tillen, rennen, klimmen, duwen, gooien, trekken, enzovoort. Daardoor zal crossfit je helpen jouw dagelijkse fysieke activiteiten probleemloos uit te kunnen voeren.

Samen staan we sterk
Een heel etmaal lang crossfitten is al een prestatie op zich, maar het is natuurlijk nog veel mooier om er een goed doel aan te verbinden. CrossFit Brielle koos voor het KWF, omdat helaas iedereen wel iemand kent die deze vreselijke ziekte (gehad) heeft. Op het moment dat je om 3 uur 's nachts kapot staat te gaan en je afvraagt waar je nou eigenlijk mee bezig bent, besef je dat er mensen zijn die het nog veel zwaarder hebben dan jij. En dat geeft je de kracht om door te gaan.

Veiling
Door middel van een veiling, waarvoor heel veel ondernemers een product of dienst ter beschikking hebben gesteld, is geld ingezameld. Ook was er tijdens het evenement een grote spaarpot waar supporters een donatie in konden doen. Met behulp van deze twee acties is er een fantastisch bedrag opgehaald van € 6.825,-. Dit bedrag wordt volledig gedoneerd aan het KWF.

Kijk voor meer informatie over CrossFit Brielle op www.crossfitbrielle.nl

Foto: Franke Fotografie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws