De vrijwilligers dansten rond de stoelen waarbij ze steeds van de ene naar de andere bewoner doorschoven
De vrijwilligers dansten rond de stoelen waarbij ze steeds van de ene naar de andere bewoner doorschoven Foto: PR

Rolstoeldansen bij Careyn in Sinterklaassfeer

Actueel 160 keer gelezen

Brielle - Bijna elke maandagavond is er in "de Halte" van Verpleeghuis Careyn de Plantage een enthousiaste groep bewoners en vrijwilligers te vinden. De dames en heren beoefenen dan een bijzondere sport: rolstoeldansen. Vanuit Careyn 't Akcent wordt deze gezellige activiteit georganiseerd o.l.v. docente Cobi van Wijgerden.

Op maandagavond 4 december stond het rolstoeldansen in het teken van Sinterklaas. Dit keer had ze Frits van Driel en pianiste Meta Snijders uitgenodigd. Meta en Cobi spelen thuis samen met enige regelmaat op de piano. Deze dag was Meta gevraagd om een aantal Sinterklaas liederen te spelen. Cobi had hierbij een aantal dansen bedacht.

De avond had sowieso een Spaans tintje. De Sinterklaasliederen werden afgewisseld met liederen die over Spanje gingen. Tijdens het dansen bleven de bewoners in hun rolstoelen in een kring zitten. De vrijwilligers dansten rond de stoelen waarbij ze steeds van de ene naar de andere bewoner doorschoven op aanwijzingen van Cobi. De bewoners kregen na afloop nog een grote chocoladeletter mee. Aan de glunderende gezichten was te zien dat ze hadden genoten.

Heeft u interesse om als vrijwilliger iets te betekenen voor de bewoners van Verpleeghuis Careyn de Plantage? Neem dan contact op met Jacqueline van Barneveld, coördinator vrijwilligers, Tel: 0181-476000 of email: j.vanbarneveld@careyn.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws