Afbeelding

Gemeente Brielle biedt collectieve zorgverzekering CZ aan

Actueel 503 keer gelezen

Brielle - De gemeente Brielle biedt samen met zorgverzekeraar CZ een collectieve zorgverzekering aan voor de inwoners met een laag inkomen. Naast de basisverzekering is de dekking uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten, zoals brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft een collectiviteitskorting, de gemeente betaalt een deel van de premie.

Er worden twee pakketten aangeboden. Beide pakketten bestaan uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende verzekering. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren. Het afsluiten van een CZ zorgverzekering via de gemeente is afhankelijk van de leeftijd en de samenstelling van het huishouden van de inwoners van Brielle. Als het gezamenlijke maandinkomen lager is dan 130% van de netto bijstandsnorm dan draagt de gemeente een bij in de kosten van de premie. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantiegeld. Als het inkomen niet hoger is dan 110% van de netto bijstandsnorm draagt de gemeente meer bij in de kosten in de premie.

Gemeente Nissewaard voert de regeling uit

De afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Nissewaard verzorgt in opdracht van de gemeente Brielle de aanvraagprocedure en informatieverstrekking rondom de collectieve zorgverzekering. Meer informatie staat op de site van de gemeente Nissewaard, www.nissewaard.nl/werk-en-inkomen en op www.gezondverzekerd.nl/Brielle. De wijzigingen in de zorgverzekering voor 2018 bij het CZ staan op www.cz.nl/wijzigingen.

Op maandag 18 december van 9.00 tot 12.30 uur en op woensdag 20 december van 9.00 tot 12.30 uur helpen de medewerkers van afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Nissewaard bij het indienen van de aanvraag. Neem wel de huidige zorgverzekeringspolis en geldige legitimatie mee. Het adres van het  Plein Werk en Inkomen is Uitstraat 8-18, 3201 EN Spijkenisse

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws