Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Op de fiets naar huis gebracht was het begin

Actueel 840 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag feliciteerde wethouder Kees Dijkman diamanten bruidspaar Bakelaar-Landman. Zondag was het zestig jaar geleden dat ze elkaar in Spijkenisse het ja-woord gaven.

Piet Bakelaar zag 84 jaar geleden in Goedereede het levenslicht. Zijn moeder kwam oorspronkelijk uit Spijkenisse en kon niet aarden op Goeree-Overflakkee. De familie verhuisde toen Piet een jaar of vier was naar Hekelingen. Lenie Landman, inmiddels 82, woonde in de Vermaatstraat in Spijkenisse. Met haar vriendinnen ging ze op zondag vaak wandelen bij de Spijkenisserbrug. 'Dat was dé plek waar jongens en meiden elkaar ontmoetten', vertelt ze. Ook Piet was er op die zondagmiddag met vrienden aan de wandel en bood aan om Lenie thuis te brengen. 'Toen ze achterop m'n fiets wilde springen zei ik dat ze maar voorop moest komen zitten en zo is het allemaal begonnen.'

Hoe het dit kwieke paar in zestig jaar huwelijk verging en wat de succesformule voor hun al zo lange samenzijn is, leest u volgende week in Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws