Een ochtend knutselen levert 150 kaarten op.
Een ochtend knutselen levert 150 kaarten op. Foto: PR

Scouts sturen 150 kaarten naar eenzame ouderen

Actueel 179 keer gelezen

Spijkenisse - Op zaterdag 9 december zijn de Welpen (7-10 jaar) en Scouts (11-15 jaar) van scoutinggroep Ruwaard van Putten uit Spijkenisse meerdere uren in de weer geweest met potloden, lijm en scharen.

Gezamenlijk knutselden de kinderen en leiding 150 kerstkaarten!

Afgelopen zaterdag zat het lokaal van de Wolventroep aan de Oprelseweg helemaal onder de glitters. Beginnen was makkelijk en aan originaliteit ontbrak het zeker niet. De kinderen namen het papier onder handen en vele sneeuwpoppen, dennenbomen en kerstballen later zat de brievenbus overvol met zelfgemaakte kerstkaarten.
De scouts maakten deze kaarten niet voor henzelf of hun familie, maar voor eenzame ouderen door heel Nederland. Meer dan één miljoen ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. Dit is 1 van de vier! In iedere straat woont dus wel een eenzame oudere. Volgens het Ouderenfonds zijn zelfs 200.000 hiervan helemaal alleen tijdens de feestdagen. 'Door deze actie besef ik wel hoeveel verschil één enkel kaartje kan maken voor iemand', zegt Franchesca Carrot (15 jaar). 'Ik had ze graag persoonlijk langs gebracht!', aldus Youri Iesierse (15 jaar).

Naast deze actie zullen de vrijwillige leidinggevenden gedurende het komende seizoen veel meer leuke activiteiten organiseren voor de verschillende leeftijdsgroepen. De activiteiten zijn heel divers. Van het lopen van een spannende tocht tot vlotvaren, maar ook op primitive wijze pizza's bakken in een hout gestookte oven, weekendkampen en zomerkamp staan op het programma.

Kan jij wel tegen een stootje? En spreken de activiteiten die hierboven staan opgenoemd je aan? Neem dan eens een kijkje! Mail voor meer informatie ook bestuur.rvp@gmail.com

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws