De turnmeiden van Brinio hebben heel erg hun best gedaan!
De turnmeiden van Brinio hebben heel erg hun best gedaan! Foto: PR

Opnieuw medailles Brinio damesselectie

Actueel 591 keer gelezen

Brielle - Na een succesvolle turncompetitie in oktober en november jongst leden, volgen ieder jaar de toestelfinales. Op deze wedstrijd strijden 10 turnsters om een individuele titel per toestel (sprong, brug, balk en vloer). Je kunt je voor elk toestel kwalificeren door op TUCO de hoogste score te behalen. Kwalificatie voor vier toestellen betekent dus kans op vier medailles.

Anne wist als enige van de groep nog een medaille te behalen op het toestel brug. Anne mag zich een jaar lang de beste turnster op brug van het rayon noemen.

Tessa Simons was de enige turnster die op haar niveau Brinio vertegenwoordigde. Tessa heeft het laatste half jaar hard moeten werken om de nieuwe onderdelen te leren. Ze is serieuzer geworden, maar vooral ook netter gaan werken. Tessa haar techniek, maar vooral ook de uitvoering is sterk verbeterd. Een mooi resultaat kon dan haast ook niet uitblijven, het werd een eerste plaats op het toestel vloer!

Na een intensieve warming-up begonnen Myrna, Tess en Julia vrij relaxt aan het toestel vloer. Tess wist haar inspanningen om te buigen in een zilveren plak. Op de brug was het Myrna die een eerste plek wist te behalen! De middag was al bijna om, maar er moest geturnd worden op misschien wel het moeilijkste toestel, de evenwichtsbalk. Ondanks de vermoeidheid, wist Julia de concentratie het beste te behouden. Ook bij de jury bleef dit niet onopgemerkt en niet veel later mocht Julia, onder luid applaus, de gouden plak in ontvangst nemen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws