Afbeelding
Foto: Gemeente Nissewaard

Huurdersorganisaties, woningcorporaties en gemeente ondertekenen prestatieafspraken

Actueel 235 keer gelezen

Spijkenisse - Huurdersorganisaties, woningcorporaties en de gemeente Nissewaard hebben woensdag 6 december de prestatieafspraken tussen deze partijen voor 2018 en verder ondertekend. Deze prestatieafspraken geven aan welke bijdrage de verschillende partijen het komende jaar leveren aan het woonbeleid van de gemeente, dat is vastgelegd in de woonvisie Nissewaard Woont. Het betreft een actualisering van de afspraken die vorig jaar gemaakt zijn.

Maar liefst negen partijen – woningcorporaties De Leeuw van Putten, De Zes Kernen, Maasdelta en Woonbron, huurdersorganisaties LvP, Bernisse, SHS en De Samenwerking en de Gemeente Nissewaard – hebben opnieuw overeenstemming bereikt over de beschikbaarheid, de kwaliteit (onderhoud en duurzaamheid) en de betaalbaarheid van huurwoningen, over wonen met zorg en over leefbaarheid en veiligheid.

Wethouder Jan Willem Mijnans: 'Door de goede basis die er lag in de vorm van de afspraken van vorig jaar hoefden we de afspraken nu alleen te actualiseren. Onze gedeelde visie op de verschillende thema's is namelijk niet gewijzigd. Toch is er weer een hoop werk verzet om tot goede afspraken te komen. Mijn complimenten daarvoor aan alle betrokkenen, maar met name aan de bestuursleden van de huurdersverenigingen, die dit op vrijwillige basis doen.'

Duurzaamheid blijft één van de speerpunten in de onderlinge afspraken. De maatregelen die in dit kader genomen worden verbeteren niet alleen de kwaliteit van de woningen, maar leveren ook een besparing voor huurders op, omdat het energieverbruik en daarmee de energierekening daalt.

Wonen met zorg en ondersteuning is ook een belangrijk punt in het akkoord. Zo gaat er bijvoorbeeld extra aandacht naar het voorkomen en verhelpen van schulden door middel van een persoonlijke aanpak.

Op het gebied van leefbaarheid en veiligheid is afgesproken dat de huidige aanpak de komende jaren wordt voortgezet. Dit betekent onder andere dat de partijen onverminderd blijven samenwerken om woonoverlast tegen te gaan. Daarnaast blijft er actief ingezet worden op inbraakpreventie, maar bijvoorbeeld ook op tuinonderhoud van bewoners.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws