Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Wethouder Mijnans chipt kat

Actueel 298 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag heeft wethouder Jan-Willem Mijnans een kat gechipt bij het Dierenopvangcentrum Spijkenisse. Hij heeft hiermee de actie 'Chip-je-Kat' van de Dierenbescherming gestart. De hele maand december kunnen eigenaren gratis hun kat laten chippen en registreren bij diverse dierenartsen in Nissewaard.

De Dierenbescherming en de gemeente Nissewaard hebben de handen ineen geslagen om de komende maand zoveel mogelijk katten te chippen. De deelnemende dierenartsen werken belangeloos mee aan deze actie. Het chippen en registreren is nodig: jaarlijks worden zo'n 25.000 katten op straat gevonden, slechts 14% kan met hun baasje worden herenigd. Ook benadrukt de Dierenbescherming om zeker ook binnen-katten te chippen. Wanneer zij per ongeluk op straat belanden, hebben ze extra veel moeite om de weg naar huis te vinden. Inmiddels hebben al zo'n 140 eigenaren uit Nissewaard hun kat laten chippen, een mooie start van de actie die pas sinds 1 december loopt.

Op zaterdag 9 december kunnen katten gratis gechipt worden in het dierenopvangcentrum, aanmelden kan via spijkenisse@dierenbescherming.nl onder vermelding van uw naam en het aantal katten. Ook kunt u een afspraak maken op een door u gewenst tijdstip bij Dierenartsenpraktijk Bernisse, Dierenartsenpraktijk Rozenburg Zuidland, Dierenkliniek de Perzikgaard, Dierenkliniek Spijkenisse en Dierenkliek Maaswijk. Voor meer informatie over deze actie kunt u ook kijken op de website van Dierenopvangcentrum Spijkenisse: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-spijkenisse/nieuws/laat-je-kat-gratis-chippen 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws