Wouter Struijk is in de race voor de titel.
Wouter Struijk is in de race voor de titel. Foto: PvdA

Stemmen op jonge ambtenaar van het jaar 2018

Actueel 227 keer gelezen

Nissewaard/Schiedam - Op donderdag 18 januari neemt Wouter Struijk (29), fractievoorzitter PvdA Nissewaard en beleidsadviseur Jeugd en Onderwijs bij de gemeente Schiedam, het op tegen de andere finalisten van de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018 tijdens de verkiezingsavond in poppodium Annabel Rotterdam. Op deze avond wordt de winnaar gekozen – hij of zij mag zich een jaar lang de Jonge Ambtenaar van het Jaar noemen! Daarnaast wordt dan de publieksprijs uitgereikt, waarvoor vanaf nu gestemd kan worden via http://futur.nl/jongeambtenaarvanhetjaar/.

Uit de shortlist van tien kandidaten die in de race waren voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018 zijn vier finalisten gekozen. Elk jaar organiseert FUTUR de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar (JAvhJ) om jonge ambtenaren in de spotlights te zetten. Dit jaar is het thema 'Verandervoerders'. Met een buitenwereld die constant in beweging is, kan de overheid niet blijven doen wat ze altijd al deed. Verandering is geen doel op zich, maar een middel om bij de tijd te blijven. Veel overheidsorganisaties proberen te anticiperen op komende ontwikkelingen. Jonge ambtenaren spelen hierin een belangrijke rol. Ze worden niet belemmerd door ervaring en doordat ze zijn opgegroeid in een andere generatie, kijken zij anders naar de wereld. Zij zien veranderingen vaak sneller aankomen en kunnen dat vertalen naar hun werk. Wat door de een als baanbrekend wordt gezien wordt door een jonge ambtenaar als een vanzelfsprekendheid ervaren.

Dit jaar is FUTUR op zoek naar deze 'Verandervoerders', jonge ambtenaren die verandering voortbrengen. Dat kunnen jonge professionals zijn die het werk net even anders aanpakken, die zorgen voor vernieuwing in de organisatie of die op innovatieve wijze werken aan maatschappelijke thema's. Het gaat om ambtenaren die lef hebben, vernieuwend zijn en bijdragen aan succesvolle veranderingen. Ze zien wat nodig is voor de maatschappij en voor hun organisatie en weten daarop goed te anticiperen. Ze lopen voorop in verandering en weten anderen mee te krijgen. Het gaat om professionals tot de leeftijd van 36 jaar met een hart voor publieke zaak en zich 100% inzetten om een verschil te maken.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws