Ontwerp Bosch Slabbers landschapsarchitecten
Ontwerp Bosch Slabbers landschapsarchitecten Foto: Bosch Slabbers landschapsarchitecten

Vervuiling sportvelden storm in een glas water

Actueel 632 keer gelezen

Geervliet - Eindelijk zijn de stappen gezet om te komen tot een verhuizing van de sportvelden van HVV Bernisse en PFC, sinds de fusie beter bekend als GHVV'13.

Afgelopen donderdag konden geïnteresseerden in de kantine van de locatie Geervliet kennis nemen van het ontwerp.

Sportveldencomplex
In de Oud Guldemondpolder tussen Heenvliet en Geervliet komt een nieuw sportveldencomplex. Het complex bestaat uit drie velden, twee kunstgras en één natuurgras, een pannaveldje en uiteraard een kantine en kleedruimtes. Ook komt er een parkeerplaats voor 94 auto's en een voorziening voor het fietsparkeren.

Vervuiling valt mee
Het deel van het complex waar de velden liggen, komt hoger te liggen dan de parkeerplaats. Er wordt hier als het ware een terp van een meter hoog gecreëerd. Op dit moment wordt nog bekeken of de grond verhoogd kan worden of dat er eerst nog graafwerkzaamheden moeten worden verricht. In dat laatste geval zal er ook wat puin afgevoerd worden dat licht verontreinigd is. Zowel de projectleider als wethouder De Graad benadrukken dat het slechts om twee kubieke meter gaat waar op een diepte van ongeveer 50 cm de vervuiling is aangetroffen. 'In het gehele kavel zijn bodemmonsters genomen en slechts op één plek is de verontreiniging aangetroffen. Hier is puin gestort om de inrit van het land beter begaanbaar te maken.' Volgens de projectleider is het niet nodig om het puin te verwijderen als er niet gegraven hoeft te worden. 'De berichten over de vervuiling zijn een storm in een glas water.'

Groen
Bij het ontwerp van het complex moest rekening gehouden worden met het karakteristieke open beeld tussen de twee dorpen, de molenbiotoop, maar ook het dorpssilhouet van Geervliet. De architectuur van het clubgebouw vindt zijn inspiratie in de traditionele boerderijen die nog volop aanwezig zijn. Het parkeren van de auto's gebeurt onder de bomen (die nog aangeplant moeten worden). De parkeervakken worden uitgevoerd in grasdoorgroeitegels en de rijstroken bestaan uit karrensporen, die verhard worden uitgevoerd. Ook wilde men het sportpark aan laten sluiten op het recreatielandschap rond de Bernisse en de toegankelijk van dat gebied verbeteren. Bezoekers van het recreatilgebied kunnen ook gebruik maken van de parkeerplaats.

Bereikbaarheid
Het sportcomplex is vanaf beide zijden met de fiets bereikbaar; er wordt een fietspad aangelegd dat aansluit op het fietspad langs de Bernisse. Hierdoor ontstaat er een nieuwe verbinding met Heenvliet. Ook vanuit Geervliet wordt er een nieuwe fietsverbinding aangelegd. Op de Groene Kruisweg vanuit de richting van Heenvliet wordt een extra baan aangelegd voor het afslaande verkeer. Vanuit Spijkenisse kan het verkeer zonder problemen rechtsaf slaan, de Ringdijk op.

Inzage
Het voorontwerp bestemmingsplan ligt tot 20 december ter inzage. Als er geen zienswijzen ingediend worden, kan volgend jaar gestart worden met de aanleg van de velden.

Nieuwe ontwikkelingen
Zodra de sportvelden in Heenvliet vrijkomen, kunnen hier een supermarkt en rijwielhandel gerealiseerd worden. De vrijkomende supermarktlocatie wordt dan geschikt gemaakt voor woningbouw.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws