Politie teamchef Roumpenier, burgemeester Salet en hoofdofficier Natijne (vlnr) ondertekenden het convenant.
Politie teamchef Roumpenier, burgemeester Salet en hoofdofficier Natijne (vlnr) ondertekenden het convenant. Foto: Foto-OK.nl

Ondertekening convenant voorkoming en vermindering jeugdoverlast

Actueel 509 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag ondertekenden burgemeester Salet, teamchef van politie Dennis Roumpenier en Wim van Natijne, hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie, het convenant 'Nieuwe methodiek groepsaanpak'.

Hierin is vastgelegd dat gemeente, politie en OM samenwerken om jeugdoverlast in groepen te voorkomen en te verminderen. Daarbij is de insteek om door een nog betere samenwerking tussen de verschillende partijen vroegtijdig onwenselijk gedrag te signaleren om te voorkomen dat dit leidt tot crimineel gedrag. Problematische jeugdgroepen gaan met hun tijd mee. Jeugdgroepen zijn tegenwoordig veel minder zichtbaar als vaste groep. Jongeren bewegen zich in los-vaste netwerken en ontmoeten elkaar op social media. Dat vraagt van gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en andere betrokken partijen een integrale (alles omvattende) aanpak.

In dit convenant is vastgelegd dat bij deze integrale aanpak de regierol is weggelegd voor de gemeente. Betrokken instanties zoals bijvoorbeeld zorg, jeugdzorg, maatschappelijk werk, leerplicht en scholen zullen daarbij de signalerende rol vervullen. Door de in het convenant vastgelegde afspraken kunnen gegevens worden gekoppeld en informatie worden gedeeld. 'Door de problemen dynamischer, eerder en meer met elkaar aan te pakken wordt er naar gestreefd om jonge mensen niet af te laten drijven en erger te voorkomen. Dit zal dan ook leiden naar een veiliger Nissewaard', aldus burgemeester Salet tijdens de ondertekening. Door het eerder signaleren en langer volgen van overlast gevende jongeren, kan aan de andere kant doeltreffender bewijslast worden opgebouwd en striktere sancties worden opgelegd aan degenen die zich toch crimineel gedragen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws