De leden van de Bewonersgroep waren bij de onthulling aanwezig
De leden van de Bewonersgroep waren bij de onthulling aanwezig Foto: Foto-OK.nl
video

Bewoners Waterland verfraaien hun wijk met mozaïek

Actueel 355 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag onthulde burgemeester Salet naast de ingang van het Poorthuis in de wijk Waterland een wandbord waarop in mozaïek het logo van Bewonersgroep Waterland is uitgebeeld. De bedoeling is om zo meer herkenbaarheid te geven aan de plek waar buurtbewoners kunnen samenkomen en allerlei activiteiten worden georganiseerd.

Naast het wandbord werden in de afgelopen maanden ook 32 straattegels met mozaïekstenen beplakt door enthousiaste Bewonersgroep leden en andere inwoners van de wijk. De onderwerpen op de tegels werden door de makers zelf ontworpen en hebben veelal betrekking op de plekken waar zij in de bestrating zullen worden aangebracht. Zo werden vier egels gemaakt op tegels die in Egelveen komen te liggen en liggen er binnenkort in Karperveen, wat onlangs nog werd omgetoverd tot 'Heksenveen', twee Halloweentegels in de stoep. Voor Wezelveen bedachten en maakten bewoners hink-stap-sprong cijfertegels en drie oud-leerlingen van de Wegwijzer mozaïekten het logo van hun voormalige basisschool, dat op het schoolplein komt te liggen.

Het idee om de straten in de verschillende Venen te verfraaien met de mozaïektegels ontstond al geruime tijd geleden, na de vervaardiging van de met mozaïek verfraaide Social Sofa die op het plein in winkelcentrum Waterland werd gerealiseerd. Met de vorig jaar november aan de Bewonersgroep door de PvdA toegekende Pluim van de Arbeid, konden de plannen worden gefinancierd. Alle tegels komen in de buurt van de woningen van de makers te liggen, zodat deze  ook in de gaten kunnen houden of de kunstwerkjes intact blijven.

De volgende activiteit van Bewonersgroep is het versieren van de kerstboom die op het winkelplein wordt geplaatst. Dit gebeurt op zaterdag 9 december aanstaande. Meer informatie over de activiteiten van Bewonersgroep Waterland vindt u op: www.bewonersgroepwaterland.nl of op Facebook. 

Roel van Deursen maakte onderstaande impressie van de onthulling:

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws