Het toekomstige uitzicht vanaf toren II.
Het toekomstige uitzicht vanaf toren II. Foto: VORM Ontwkkeling

VORM Ontwikkeling onthult 'Tweede toren Terras aan de Maas' én 'Het Eiland van Spijk' op de Woonbeurs

Actueel 1.106 keer gelezen

Spijkenisse – De gemeente is in gesprek met de provincie om te komen tot een masterplan waarmee o.a. een balans moet komen in de woningvoorraad.

Daarnaast heeft de provincie het groene licht gegeven voor de bouw van 500 extra woningen in de gemeente op binnenstedelijke locaties.

Herstructurering
De komende jaren vindt de herstructurering in Sterrenkwartier-hoog plaats, waarvoor de gemeenteraad vorige week een krediet heeft verleend m.b.t. de inrichting van de buitenruimte. De vraag naar nieuwbouwwoningen neemt daarnaast ook toe. Dat merkt ook VORM Ontwikkeling. Wekelijks komen er tientallen mailtjes bij het bedrijf binnen, die veelal betrekking hebben op de bouw van nieuwe appartementen van de tweede toren van Het Terras aan de Maas.

Woningbouwprojecten in Nissewaard
Woningzoekenden in Nissewaard worden op hun wenken bediend. VORM is betrokken bij diverse projecten in onze gemeente. Tijdens de woonbeurs op 14 november in Theater de Stoep worden deze aan het grote publiek getoond. Het gaat hierbij om de tweede toren van Het Terras aan de Maas, Bernissepark in Zuidland en het nieuwste woningbouwproject in Spijkenisse, Het Eiland van Spijk.

Voltooiing Terras aan de Maas
Al bij de eerste uitingen van De Elementen was bekend dat de Dijkzone, Het Land en De Haven bebouwd zou worden. Het Park werd bijna als eerste gerealiseerd in deze nieuwe wijk De Elementen. Het plan Het Terras aan de Maas bestaat uit twee torens, hiervoor is ook de bouwvergunning verleend. 'Na de bouw van de eerste toren, kwam echter de crisis op de woningmarkt. Deze is nu voorbij en we merken dat er een enorme behoefte is aan mooie, ruime nieuwbouw appartementen, want deze zijn er bijna niet in Nissewaard', vertelt de verkoopmanager bij VORM. Die vraag heeft er enkele maanden geleden toe geleid dat het besluit is genomen voor de voltooiing van de tweede toren van Het Terras aan de Maas. 'Nu is er zoveel vraag vanuit de markt dat ook de tweede toren gebouwd gaat worden. 'Deze toren wordt 23 verdiepingen hoog, vijf verdiepingen lager dan de eerste toren. Er komen 116 koopappartementen en penthouses in van ongeveer 78 tot 96 m2. De penthouses variëren van circa 115m2 tot 150m2 woonoppervlak. Daarnaast komen er op de onderste verdiepingen ook nog 68 huurappartementen. 'Als deelnemer in de VOF De Elementen, zijn we ook betrokken bij de plannen rondom De Haven, maar de appartementen in Terras aan de Maas hebben een ander vloeroppervlakte, dus dit is geen concurrentie. Het Terras aan de Maas is ideaal voor mensen die al wat ouder zijn en die met het oog op de toekomst iets kleiner willen wonen, maar alle voorzieningen en levendigheid dichtbij willen hebben. In de plint die beide torens verbindt, zitten allerlei voorzieningen. Humanitas levert zorg als het nodig is. Sterker nog, je kunt er zelfs nog lekker en betaalbaar eten in het bijbehorende restaurant. Daarnaast is de kapper, de bakker en de espressobar op een paar meter afstand. Ook voor andere doelgroepen is deze tweede toren interessant, want het zijn ruime drie- en vierkamerappartementen met grote balkons. Het is zelfs mogelijk om als koper iets te schuiven met de indeling. Op de Oude Maas is meer dan voldoende te zien. Daarbij zitten de bewoners ook zo in het centrum. 'Meerdere bewoners van de eerste toren hebben ons laten weten dat ze erg blij zijn dat nu ook de tweede toren gebouwd gaat worden. Dat houdt namelijk ook in dat eindelijk de parkeergarage afgebouwd kan worden en er invulling gegeven kan worden aan het grote activiteitendek. Daar staat nu een tennisbaan op gepland maar als de bewoners, zowel die van toren I als de nieuwe bewoners van toren II er een barbecue willen hebben, kan dat ook. We gaan samen met de bewoners de invulling vorm geven.' De verwachting is dat de bouw in het najaar van 2018 van zal gaan en ongeveer twee jaar in beslag neemt. Daarna verdwijnt de gele keet die door velen verfoeid wordt.

Drone
Tussen de twee torens van Terras aan de Maas zit ongeveer 40 meter afstand. Om de toekomstige bewoners van de tweede toren te laten zien wat die afstand betekent, heeft VORM een drone op laten stijgen die een 360graden uitzicht laat zien vanaf de toekomstige toren over Het Land en de Oude Maas. De film die door de drone gemaakt is, wordt tijdens de Woonmarkt voor het eerst aan het publiek getoond in de kleine zaal van Theater De Stoep.

Het Land
Wonen in Het Land blijft, naast het wonen in de gehele nieuwe wijk De Elementen, erg populair, inmiddels is fase 11 van Het Land uitverkocht en binnenkort volgt er nieuws over fase 12. VORM is betrokken bij de ontwikkeling van het laatste stukje van Het Land, namelijk fase 14.

Bernissepark
Bernissepark is een project in Zuidland, vlakbij basisschool De Vlasbloem, waarvan de bouw van de eerste fase deze maand van start gaat. De verkoop van fase 2 is inmiddels ook gestart en er komen nog meer fases. In dit project gaat het om de bouw van eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen met standaard vier slaapkamers. In totaal worden er binnen dit project 180 koop- en huurwoningen gebouwd.

Eiland van Spijk
Het Eiland van Spijk is het nieuwste project van VORM. Aan de Ritte en de Hekelingseweg, naast CSG De Oude Maas, komen in totaal 58 eengezinswoningen. Deze woningen hebben óf drie óf vier woonlagen. Allen krijgen diepe tuinen met ideale zonligging. Het project zit op dit moment in de voorbereidingsfase. De verkoop van Het Eiland van Spijk start het tweede kwartaal van 2018.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws