De sloopwerkzaamheden van de voormalige Remix school en de Baron de Vos van Steenwijkschool zijn maandag gestart
De sloopwerkzaamheden van de voormalige Remix school en de Baron de Vos van Steenwijkschool zijn maandag gestart Foto: PR

Slopen van voormalige scholen in Rockanje gestart

Actueel 442 keer gelezen

Rockanje - Maandag gaven Bert van der Meij en Paméla Blok-van Werkhoven samen met Ingrid van Doesburg het startsein voor de sloopwerkzaamheden van de voormalige Remix school aan de Willem de Waalstraat en de Baron de Vos van Steenwijkschool aan het Kolpapad in Rockanje.

Afgelopen week is een deel van het interieur van de scholen al ontmanteld. Op maandagochtend 13 november werd begonnen met het zwaardere breekwerk. Onder toeziend oog van wethouders Van der Meij en Blok en bestuursvoorzitter van de Stichting Samenwerkingsscholen Voorne-Putten Van Doesburg werd de eerste muur van één van de lokalen afgebroken. Alle panden op deze locatie en ook de ondergrondse leidingen en funderingspalen worden verwijderd. Het sloopwerk is ruim voor de feestdagen klaar om onveilige situaties op deze plek rondom de feestdagen te voorkomen.

De gebouwen maken plaats voor het nieuwe multifunctioneel centrum met de brede school. De start van de bouw staat gepland in de eerste helft van 2018. In de tussentijd wordt het gebied voorbereid op de nieuwe invulling. Begin november zijn alle omwonenden van het gebied tijdens een informatieavond en per brief geïnformeerd over de sloop- en bouwwerkzaamheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws