<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Beide partijen blij met ondertekening intentieverklaring
Beide partijen blij met ondertekening intentieverklaring (Foto: Wil van Balen)

Gemeente en sportschool tekenen ervoor!

  •   415 keer gelezen   Actueel

Onlangs werd een intentieverklaring huurovereenkomst ondertekend door wethouder Hans van Lith en Ron Evers van sportschool The Health Factory.

In april ging de gemeenteraad akkoord met het plan Gebiedsvisie Sportlaan en omgeving. Met het nieuwe Integraal Kindcentrum (IKC), nieuwe sportcomplex met zwembad, sporthal, sportschool en de bouw van tientallen koopwoningen zal het gebied een trekpleister voor Hellevoetsluis worden.

Eigenaren van sportschool The Health Factory Ron en Sharon Evers zijn blij met de extra ruimte die zij in het nieuwe pand krijgen. "We zijn uit ons jasje gegroeid dus dit komt op het juiste moment." In de nieuwe sportschool krijgen zij zo'n 800 m2 tot hun beschikking. De sportschool wordt deels naar de wens van Ron en Sharon geïntegreerd met een investering van €1.4 miljoen.The Health Factory zal een marktconforme huur gaan betalen aan de exploitant van het gebouw. Om beide partijen meer zekerheden te geven in de aanloop van de bouw zijn eisen en spelregels opgesteld in de intentieverklaring.

Ron en Sharon gaan zich nu vooral focussen op hun nieuwe sportschool in Hellevoetsluis. "Het is voor ons ook een grote investering. We willen met een vernieuwend aanbod komen." Juist de koppeling tussen de sporthal, sportschool en het zwembad biedt in de toekomst meer mogelijkheden voor de bezoekers.

Op dit moment loopt de gunningsfase van het aanbestedingstraject. Geïnteresseerde partijen maken een ontwerp voor het sportcomplex. Zij zorgen tevens voor de uitvoering. "Wij denken door deze werkwijze een kwalitatief beter product te krijgen. De aanbesteding is strak geraamd, €13,4 miljoen, en daarvan moet de partij die uiteindelijk de opdracht krijgt het gehele project kunnen leveren. De plannen zullen worden beoordeeld op diverse punten: duurzaamheid, stedenbouw, interieur. We willen de maximale kwaliteit voor deze prijs", vertelt projectleider Jan-Arie Meijer. "We willen niet meer traditioneel denken, maar we willen ons onderscheiden van anderen. We hopen dat de ontwerpers met mooie aansprekende thema's komen voor het zwembad met wellness, waterspeelplaatsen, stroomversnellingen zodat het zwembad voor iedereen een beleving is. Een belangrijk punt is zicht op groen vanuit het zwembad dus niet zo'n grijze massa zoals nu."

"Alles kan blijven doordraaien in de Eendraght tot het nieuwe pand open kan", aldus wethouder Van Lith.

Twintig december komen de ontwerpen van de drie partijen, die op dit moment nog meedingen voor de aanbesteding, binnen. In februari/maart worden de contracten ondertekend waarna de verdere ontwerpfase definitief van start kan. Naar alle waarschijnlijkheid start de bouw eind 2018 en zou halverwege 2020 afgerond moeten zijn.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>