Welverdiende felicitaties voor de enthousiaste vrijwilligers van De Haveling.
Welverdiende felicitaties voor de enthousiaste vrijwilligers van De Haveling. Foto: Foto-OK.nl

Vrijwilligers Haveling in het zonnetje gezet

Actueel 1.271 keer gelezen

Geervliet – Vanavond verraste wethouder Kees Dijkman de acht enthousiaste vrijwilligers van de Stichting Geervlietse Kernactiviteiten (SKGa). Sinds 10 jaar beheerd de stichting zelfstandig Sociaal Cultureel Centrum De Haveling. Namens de gemeente Nissewaard overhandigde de wethouder een cheque van € 225,- om vrijwilligers Jan Lemson, Anette Schipper, Leo van Opstal, Frank Rietkerk, Dries de Weijer, Angeligue Volmer, Rob Vermaas en Wout Blok te complimenteren en bedanken voor hun geweldige en niet aflatende inzet.

Toen in 2007 de voormalige gemeente Bernisse plannen had om De Haveling te sluiten, staken een aantal actieve Geervlieters de 'koppen bij elkaar' om de sporthal en ontmoetingsplek voor het dorp te behouden. Door hun gezamenlijke inzet werd de Haveling niet gesloopt om plaats te maken voor een zorgvoorziening, maar werd het gebouw beetje bij beetje met eigen middelen en inzet opgeknapt en geëxploiteerd.

De vrijwilligers zorgden er niet alleen voor dat activiteiten van verenigingen en sportclubs door konden blijven gaan, maar ook onderhoud en vernieuwingen werden grotendeels zelf aangepakt. Er werd in de loop der jaren onder andere binnen en buiten geverfd, elektriciteit vervangen, kleedkamers opgeknapt en een nieuwe bar en entree gemaakt. Waar nodig werden grote karweien gegund aan plaatselijke ondernemers.

SKGa is een verbindende factor in de Geervlietse gemeenschap; samenwerking en vertrouwen staan daarbij hoog in het vaandel. De Haveling, inmiddels 40 jaar oud, wordt op zowat alle dagen en avonden van de week gebruikt. Zo'n 15 verenigingen vinden onderdak in het gebouw. Ook activiteiten als het Sinterklaasfeest, Koningsdag en Halloween worden in en vanuit de Haveling georganiseerd. SKGa, dat nu dus al 10 jaar 'op eigen benen' staat en geen subsidie van de gemeente ontvangt, faciliteert het gebruik door de verschillende verenigingen en zorgt voor de verhuur en het onderhoud.

Naast de cheque van de gemeente werden de vrijwilligers door het Kernplatform Geervliet in de bloemetjes gezet en werd een heerlijke taart aangesneden. Bloemen en taart werden geschonken door de plaatselijke bloemenhandel en bakker. De vaste huurders (verenigingen) van De Haveling ontvingen van SGKa allen een bedrag om het 10-jarig bestaan van de stichting te vieren. De vrijwilligers zelf vierden het jubileum onlangs met een etentje.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws