Afbeelding

Plaquette voor schoonste strand hangt weer

Actueel 270 keer gelezen

Westvoorne - Gemeente Westvoorne ontving begin september wederom een plaquette met vier sterren voor de verkiezing 'Schoonste strand van Nederland'. Dit is het 10e jaar dat de Eerste en Tweede Slag in Rockanje en het Oostvoornse strand deze hoogste beoordeling ontvangen. Stichting Nederland Schoon organiseert ieder jaar een verkiezing voor het schoonste strand met als doel beheerders, gemeenten en strandpaviljoenhouders te stimuleren het strand schoon te houden.

Afgelopen donderdag hing wethouder Blok-van Werkhoven de plaquette feestelijk op. Ook zette zij de mensen in het zonnetje die zich permanent inzetten voor onze schone stranden, waaronder Voorne-Putten Werkt.

Westvoorne heeft de hoge eindscore van de ANWB jury, 4.5 op een schaal van 5 behaald. Het publiek beoordeelde de Eerste Slag en de Tweede Slag met uitstekend. De ANWB heeft door middel van vier onaangekondigde rondes strandinspecties verricht. Hierbij zijn de stranden zowel 's middags als de daaropvolgende ochtend beoordeeld. De scores en het beeldmateriaal zijn vervolgens door een deskundige jury beoordeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws