Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl
video

Burgemeester en wethouder lezen voor tijdens Dag van de Duurzaamheid

Actueel 255 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag, tijdens de 'Dag van de Duurzaamheid', lazen burgemeester Salet en wethouder Dijkman op CBS De Rank voor uit het boek 'De Wereld van Voedsel'. De burgemeester deed dit in de klas van groep 8a aan de Lisstraat; groep 8b van de locatie aan de Oranjelaan, kreeg bezoek van de wethouder. De voorleesactie tijdens de 'Dag van de Duurzaamheid' wordt voor de negende keer gehouden. Dit jaar met 'voedsel' als thema.

Omdat in het verleden kinderen niet geloofden dat het echt de burgemeester was die op bezoek kwam, had zij deze keer haar ambtsketting omgedaan. Na uitleg over de wapens die op de ketting te zien zijn, mocht Joel de ketting een poosje om. Daarna las Salet voor en werd in de klas gepraat over wat duurzaamheid nu precies was en wat je zelf kan doen om duurzaamheid te bevorderen.

Ook wethouder Dijkman las allereerst in de klas van meester Gerard voor uit het door Pabostudenten samengestelde boek dat basisscholen en kinderboerderijen gratis konden bestellen. Daarna werd onder andere gepraat over energie besparen, duurzame auto's, beter met het milieu omgaan en zonnepanelen. Ook stelde de wethouder vragen als: weten jullie wat er in je eten zit, gooi je wel eens eten weg en wat vindt je belangrijker: lekker of gezond? Op www.dewereldvanvoedsel.nl is 'De Wereld van het Voedsel' digitaal beschikbaar.

Roel van Deursen was aanwezig bij het voorlezen door wethouder Dijkman:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws