Alle wensen zullen in de Commissie Samenleving worden besproken (Foto: Jos Uijtdehaage)
Alle wensen zullen in de Commissie Samenleving worden besproken (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Liesbeth Speelman

Brielle doet mee aan de Dag van de Democratie

Actueel 82 keer gelezen

Brielle – Zaterdag 9 september was het niet alleen monumentendag, het was ook de Dag van de Democratie, uitgeroepen door de Verenigde Naties, een dag die bedoeld is om ons stil te laten staan bij het feit dat wij in vrijheid onze stem mogen laten horen. Ook Brielle deed mee.

Brielle organiseerde diverse activiteiten, zoals de quiz "Wie is de kenner van de gemeente?" met als quizmaster burgemeester Gregor Rensen. Winnaar bleek iemand van wie wij mogen verwachten dat hij veel kennis van de gemeente heeft. Het was Ben van Stijn, lid voor de PvdA van de Commissie Samenleving in Brielle, Desalniettemin een hele prestatie!

Briellenaren tevreden
Burgemeester Gregor Rensen had zich geposteerd op de stoep van het stadhuis naast een wensboom. Voorbijgangers mochten hierin hun op een kaartje geschreven wens hangen. Tot zijn grote tevredenheid bleken vrijwel alle voorbijgangers wel heel blij te zijn met hoe het in Brielle is. De wensen varieerden van een paadje voor de step in Vierpolders tot het cryptische: "Geen aanslagen meer". Met een glimlach wilde de kaartjesschrijver hiermee zeggen 'Geen Brielse WOZ- en andere gemeentelijke aanslagen meer, maar vanzelfsprekend bedoelde hij 'alsjeblieft nooit meer aanslagen op onschuldige mensenlevens'. Alle wensen zullen in de Commissie Samenleving worden besproken.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws