Steina en Carel Jenssen zijn al 65 jaar een paar.
Steina en Carel Jenssen zijn al 65 jaar een paar. Foto: Anita Tempelman

Al 65 jaar een (briljanten) paar

Actueel 234 keer gelezen

Spijkenisse – Gisteren vierde echtpaar Jenssen-Seip het heugelijke feit dat ze maar liefst 65 jaar geleden in het huwelijk traden. Op de trouwdag van het paar was het bovendien dubbel feest; de bruid vierde ook haar 85ste verjaardag. Vandaag kwam burgemeester Salet bij het bruidspaar op bezoek om hen te feliciteren met hun briljanten huwelijksjubileum.

Bruid en bruidegom zijn beiden geboren en getogen in Rotterdam. Steina Seip speelde enkele jaren, toen ze zo'n 14, 15 jaar was, Zwarte Piet voor de kinderen van de buren; de buurman speelde Sinterklaas. Toen de zestienjarige Steina een keer op oudejaarsavond bij haar buren op bezoek was, ontmoette ze daar de 21-jarige Carel Jenssen. Het 'klikte' gelijk tussen de twee. Carel moest nog twee maanden dienen als oorlogsvrijwilliger en had zich juist aangemeld voor een technische opleiding bij de luchtmacht daarna. Nadat hij Steina ontmoet had annuleerde hij zijn aanmelding.

Na vier jaar verkering trouwde het stel en ging in het centrum van Rotterdam wonen. Ze kregen een dochter en hebben inmiddels twee kleindochters en twee achterkleinkinderen. Inmiddels wonen Steina en Carel alweer 53 jaar in Spijkenisse, waar ze terecht kwamen via de werkgever van meneer Jenssen. Meer over dit briljanten paar leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws