Afbeelding
Foto: Rene Bakker

Gratis bijeenkomst Politiek Actief voor inwoners van Nissewaard

Actueel 113 keer gelezen

De gemeente Nissewaard organiseert op 3 oktober de bijeenkomst Politiek Actief voor maatschappelijk betrokken inwoners. Met deze cursus wil de gemeente bijdragen aan de ontwikkeling van potentieel talent voor de gemeenteraad en de lokale democratie versterken. 

Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen die interesse hebben in de lokale politiek en zich wellicht kandidaat (willen) stellen voor de gemeenteraad van Nissewaard in 2018. De cursus is ook geschikt voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook mensen die willen weten wat de functies en rollen zijn (raad, wethouders, ambtenaren) van de mensen die zich bij de gemeente inzetten voor het welzijn van de inwoners, kunnen aan deze cursus deelnemen.

Werkwijze en procedure
De deelnemers krijgen onder meer in vogelvlucht te horen hoe de lokale politiek werkt, hoe de gemeente functioneert en hoe de werkwijze van de gemeenteraad is. Ook krijgen zij informatie over de gemeenteraadsverkiezingen en de procedure rond de kandidaatstelling. De deelnemers kunnen vragen stellen aan enkele huidige gemeenteraadsleden en leden van politieke partijen om zo sfeer te proeven in de lokale politiek.

Aanmelden
Wilt u invloed uitoefenen op het gemeentelijke beleid of wilt u weten of er een raadslid in u schuilt, meldt u dan aan voor de bijeenkomst Politiek Actief op dinsdag 3 oktober om 19.30 uur in het Stadhuis. Stuur een email naar griffie@nissewaard.nl onder vermelding van naam, adres en eventueel een toelichting. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden tot vrijdag 29 september. Er kunnen maximaal 25 inwoners meedoen, dus meld u snel aan.

Openbare vergaderingen
Wilt u zomaar eens een kijkje nemen bij de lokale politiek? De openbare vergaderingen van de gemeenteraad (de eerstvolgende zijn op 13 september en 4 oktober 2017) en de raadscommissies in het stadhuis (19, 20 en 21 september) zijn altijd bij te wonen.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws