Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Sportief paar viert 60-jarig huwelijksjubileum

Actueel 301 keer gelezen

Hekelingen – Het was gisteren 60 jaar geleden dat meneer en mevrouw Tanis-Verhoef in Rotterdam in het huwelijk traden. In 1954 leerde het stel elkaar kennen via vrienden. Na een dagje strand in Hoek van Holland en een afspraakje in de bioscoop raakte het 'aan'. Wethouder Jan Willem Mijnans kwam vanochtend langs om het diamanten paar te feliciteren met hun huwelijksjubileum.

Omdat de vader van de inmiddels 83-jarige in Maasluis geboren Gerard Tanis in Indonesië werkte, vestigde het gezin zich daar toen Gerard ongeveer een jaar oud was. Hij zat er tot op achtjarige leeftijd op school, maar toen de oorlog uitbrak kwam hij met zijn ouders in een kamp terecht. Het gezin ging na de oorlog in '47 op verlof naar Nederland. Gerard keerde vervolgens toen hij 17 was alleen terug naar zijn geboorteland en trok in bij een tante in Rotterdam. Na zijn diensttijd ging hij werken bij scheepvaartkantoor Van Ommeren.

De 82-jarige Ans Tanis-Verhoef werd geboren in Rotterdam-West. Ze ging naar de Mulo en werkte bij diverse bedrijven in Rotterdam op kantoor. Ans en Gerard zijn beiden fanatieke sporters geweest. Ans deed aan wedstrijdzwemmen en Gerard  speelde volleybal. Later, na haar 'zwemtijd', werd Ans ook in het volleybal actief. Nog altijd zijn ze regelmatig op de tribune te vinden bij wedstrijden van 'hun' club Spivo in Spijkenisse.

Ans en Gerard trouwden al vrij vlot omdat de ouders van meneer Tanis, die nog steeds in Indonesië woonden, in 1957 voor de trouwerij naar Nederland konden komen. 'Mijn vader kon eens in de drieënhalf jaar langer verlof krijgen van zijn werk. Anders hadden we nog drieënhalf jaar moeten wachten met trouwen voordat mijn ouders er weer bij hadden kunnen zijn.' Het diamanten paar kreeg twee dochters en verhuisde in de loop der jaren van Rotterdam naar Maassluis. Hoe de familie uiteindelijk in Hekelingen terecht kwam en het hen in 60 jaar huwelijk verging leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws