De ereprijs was voor het varken dat 'ff' werd gewassen; let op de fraaie 'bekerjurk'. * Foto: Jos Uijtdehaage.
De ereprijs was voor het varken dat 'ff' werd gewassen; let op de fraaie 'bekerjurk'. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Lampionoptocht Oostvoorne: 't varkentje is gewassen...

Actueel 432 keer gelezen

Oostvoorne – 'Spreekwoorden en gezegdes' is een thema dat altijd wel voor inspiratie zorgt. Dus was er afgelopen zaterdag tijdens de 97ste lampionoptocht van Oostvoorne aan spitsvondigheden in de stoet geen gebrek.

Er was een duo met maskers van het legendarische komische duo Stan Laurel & Oliver Hardy dat vrienden was door 'dik en dun'. Een nagelstudio presenteerde zich met de spreuk 'aan de grond genageld'. Een lucifersdoosje deed mee als een 'lopend vuurtje'. 'Met de kippen op stok', een rijdend kippenhok had als spreuk: 'Kraait de haan niet bij het avondrood, dan regent het, of… de haan is dood!' En jeugdige judoka's van de plaatselijke judoclub (Ichikan) liepen mee onder de noemer 'met vallen en opstaan'…

En dan de jurk gemaakt van plastic wegwerpbekers die, gedragen werd door de begeleidster van de wagen waarop een groot varken van papier maché een wasbeurt kreeg. 'Ook al winnen we geen prijs, we hebben wel de meeste bekers…' Die prijs werd door de bouwers van de kar, de zusjes Stolk (meisjesnaam) uit Tinte echter wel degelijk gewonnen, want de jury beloonde 'We zullen 't varkentje FF wassen' met de overallprijs.

In het oog springend was ook de inzending 'Wie zaait zal oogsten' van de PR-groep Land & Tuinbouw afdeling Voorne-Putten. Een fraai verlichte boer die het zaad toonde dat hij had gezaaid en ook de oogst die het zaad had opgebracht. Naast de opbrengst van de gewassen oogstte de boer ook de nodige lof van het publiek langs de kant.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws