Afbeelding
Foto: PR

Winst op de 3e kaaienvest na spannende strijd

Actueel 457 keer gelezen

Brielle - In het weekend van 1 t/m 3 september is in de vesting van Brielle weer de twee jaarlijkse karpermarathon gevist van H.V. de Watergeus. Vijftien koppels strijden dan om zoveel mogelijk gewicht in kg aan (gras)karper te vangen. De vissen worden uiteraard na weging direct terug gezet in het zelfde water.

Na loting in het clubgebouw werden de vissers voorzien van een goed verzorgd ontbijt om mee te nemen naar de waterkant. Om 19:00 uur barste de strijd los, en al snel kwamen de eerste karpers de kant op. Het werd een spannende strijd want op zaterdag avond lag de wedstrijd nog volledig open. Maar liefst vier koppels zaten tussen een gewicht van 35 en 40 kg. Het koppel Stephan de Kok en René de Lange ging aan kop, de nacht brak aan en op de meeste stekken kwam er nog vis uit. Alleen bij het koppel Werner en Jasper Voogt liep het tussen al het wier en de lelies toch wat beter. Deze mannen bleven ook op zondag ochtend nog vis vangen.

Zij hebben de wedstrijd ook weten te winnen met in totaal acht vissen en een gewicht van 81,6 kg! De tweede plek ging naar Stephan de Kok en René de Lange met zes vissen en een gewicht van 70.7 kg, de derde plek ging naar Raimon Grootveld en Erik van Kleij zij vingen samen zeven vissen met een totaal gewicht van 58 kg. De zwaarste vis wed gevangen in de molenvest door Ger Mol en Vincent van Woensel deze vis woog maar liefst 15,6 kg. De wedstrijd eindigde zondag om 12:00 uur waarna de vissers weer terugkeerden in het clubgebouw voor de prijsuitreiking en de lunch. De koppels 1 t/m 3 en het koppel met de zwaarste vis kregen een waardebon uitgereikt en een prachtige beker. De nummers 4 t/met 6 kregen mede dankzij sponsering een tegoedbon uitgereikt. Na de prijsuitreiking stond de pizza bus klaar. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws