Walter Diederiks had speciaal voor het jubileum een gedicht geschreven.
Walter Diederiks had speciaal voor het jubileum een gedicht geschreven. Foto: René Bakker

Regio Art Rijnmond viert 25-jarig jubileum

Actueel 204 keer gelezen

Spijkenisse - 'Een stad willen zijn is meer dan een winkelcentrum en een discotheek. Er moet ook ruimte zijn voor cultuur.' Voorgaande woorden schreef Jan Bakker in 1996 bij de eerste expositie van de RAR in het voormalige raadhuis op het Noordeinde. Die woorden zijn ook nu nog altijd onverkort geldig.

Regio Art Rijnmond (RAR) vierde zaterdag het 25-jarig bestaan en nog altijd is de doelstelling het vergroten van de aandacht voor de beeldende kunsten.Dat probeert de Stichting niet alleen te bewerkstelligen met de tentoonstellingen en de kunstuitleen, maar ook met het organiseren van activiteiten voor de jongere generatie en het deelnemen aan de kunstroute en de kunstmarkt.

Salon
Beeldende kunst heeft diverse verschijningsvormen en ook de jubileumtentoonstelling, ook wel salon genoemd, toont veel uiteenlopende stijlen van abstract tot figuratief en veel verschillende materialen. Neem gerust eens een kijkje op vrijdag- of zaterdagmiddag.

Cheque
Bij een jubileum hoort ook een cadeau en namens de gemeente overhandigde burgemeester Salet een cheque van € 450,00 waarvoor de stichting ongetwijfeld een goede bestemming weet te vinden.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws