Afbeelding
Foto: René Bakker

Grote belangstelling voor preview bouwproject Sluis

Actueel 555 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen onthulde wethouder Van der Schaaf in het Elementenhuis aan de Hongerlandsedijk een maquette van deelgebied Sluis van nieuwbouwproject De Haven. Al direct bij opening van de preview van het bouwproject was het heel druk in het Elementenhuis. Vele geïnteresseerden en potentiele kopers, veelal 40+ en 50+ , lieten zich informeren over de 51 te bouwen woningen op deze mooie, tussen de haven en Oude Maas gesitueerde locatie.

In de Sluiskrant die in het Elementenhuis verkrijgbaar is, worden de verschillende woningtypes en appartementen beschreven en zijn ook plattegronden, prijsindicaties en sfeerimpressies te vinden. Daarin valt te lezen dat de 26 appartementen die gebouwd gaan worden circa 117 m2 gebruiksoppervlakte krijgen; prijzen vanaf circa € 350.000,00. Ook worden er penthouses van 140 m2 gerealiseerd. De 25 havenwoningen worden in vier verschillende typen gebouwd, in oppervlakte van 120 tot 205 m2 en in prijs van € 340.000,00 tot € 395.000,00 variërend. In het Elementenhuis dat op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur geopend is, zijn onder andere een impressie van het bouwrijp maken van de grond, bouwmaterialen en plattegronden te zien.

Sluis is de 2e fase van bouwproject De Haven. Op zaterdag 30 september gaat de inschrijving en verkoop van start. Naar  verwachting zullen de woningen begin 2019 worden opgeleverd. Eind 2016 ging de eerste fase Fregat, waarin 31 woningen gebouwd worden, in de verkoop. Deze rij- en twee-onder-een-kap woningen zijn inmiddels allemaal verkocht. De nieuwe wijk aan het water krijgt een jachthaven met aanlegsteiger waar 30 aanlegplaatsen voor boten zullen zijn. Vanuit de woningen in Sluis kan worden uitgekeken over de haven of Oude Maas. Eigen parkeerplaatsen komen op het binnenterrein aan de achterzijde van de huizen. De omliggende kades blijven autovrij en worden breed genoeg om te wandelen, sporten en te recreëren.

Wethouder Van der Schaaf benadrukte dat tempo zal worden gehouden bij de verdere ontwikkeling en bouw van De Haven. Het qua locatie, aanzicht en woonoppervlak unieke project blijkt op een overweldigende belangstelling te kunnen rekenen. Als na inschrijving op de woningen in Sluis meer gegadigden dan beschikbare woningen blijken te zijn zal worden geloot. Vermoedelijk zal in de eerste helft van 2018 het deelplan Veerkade, aan de overzijde van de haven, in de verkoop komen. Daarin zullen 116 kadewoningen en appartementen worden gebouwd. In totaal zullen er de komende jaren zo'n 700 woningen in De Haven worden gerealiseerd. Op www.dehavenspijkenisse.nl, www.nissewaardwoont.nl en www.facebook.com/HSPK0181 is meer informatie te vinden.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws