Afbeelding
Foto: PR

Herstart bouw woonwijk met nieuwe naam 'Vroonapart'

Actueel 459 keer gelezen

Oostvoorne - De wijk 'De 5 bladeren' in Oostvoorne wordt binnenkort afgebouwd. Voor het realiseren van de laatste fase van de wijk is een projectontwikkelaar gezocht en gevonden. Dit was nodig omdat de ontwikkelaar van de eerste fase in een faillissement raakte. De gemeente, de curator en de nieuwe ontwikkelaar Whoonapart hebben de overeenkomsten ondertekend om de tweede fase –en daarmee de woonwijk- af te kunnen ronden.

Het slaan van de eerste paal in deze woonwijk is al enkele jaren geleden. Na de bouw van 89 woningen in de eerste fase en het verplaatsen van de Formido is de ontwikkeling van de wijk gestaakt. Dit kwam aanvankelijk omdat de huizenverkoop door de crisis minder voortvarend ging dan verwacht. Later omdat de ontwikkelaar in een faillissement raakte. Inmiddels heeft de curator van het failliete bedrijf ervoor gezorgd dat het project weer opgepakt kan worden door een nieuwe ontwikkelaar. Deze zomer hebben de gemeente, de curator en ontwikkelaar daartoe de overeenkomsten getekend.

Bewoners van de woonwijk zijn inmiddels per brief van deze ontwikkelingen op de hoogte gesteld. Na het stil vallen van het project hadden zij een bouwstraat als toegangsweg naar hun wijk. En braakliggend terrein en hekken als uitzicht. Daar komt dus binnenkort verandering in. De resterende 18 woningen worden gebouwd en het openbare gebied wordt definitieve ingericht. Wethouder Van der Meij: 'Wanneer de werkzaamheden precies zullen starten is nog niet bekend. Achter de schermen zijn de voorbereidingen gelukkig weer aan de gang. Het is fijn om te weten dat er nu gewerkt wordt aan de afronding van de wijk".

Voor meer informatie over deze ontwikkelingen kunt u contact opnemen met gemeente Westvoorne. Op de website www.vroonapart.nl vindt u meer informatie over de nieuwe woningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws